19:28 14.11.2018

Глава комітету ВР з промполітики виступає за проведення МЕРТ спецрозслідування 25% -го зростання ввезення металу і вимагає ввести обмеження

2 хв читати
Глава комітету ВР з промполітики виступає за проведення МЕРТ спецрозслідування 25% -го зростання ввезення металу і вимагає ввести обмеження

Голова парламентського комітету з питань промислової політики і підприємництва (заступник лідера РПЛ з економічної політики) Віктор Галасюк вважає за необхідне провести спеціальне розслідування зростання імпорту в Україну чорних металів на 25%, виступаючи за введення попереджувальних обмежувальних заходів щодо поставок цієї продукції з Китаю, Туреччини, Росії та інших країн.

"Радикальна партія вимагає від уряду і Мінекономіки негайного проведення спецрозслідування щодо факту безпрецедентного 25-% зростання в цьому році імпорту в Україну чорних металів і виробів з них. Окрім того, нардепи наполягають на введенні запобіжних заходів захисту української металургії від хижацького імпорту з Китаю, Туреччини , Росії та інших країн", - повідомляється в прес-релізі комітету з промполітики з посиланням на В.Галасюка.

За його словами, закриття найбільших світових ринків і загострення боротьби за існуючі ринки збуту металопродукції - реальна загроза українській промисловості й економіці. При цьому імпорт чорних металів в Україні вже виріс на 25%, тому і сотні тисяч робочих місць в ГМК і суміжних галузях під ударом.

"Вимагаємо негайного вжиття заходів з метою запобігання зростанню імпорту металопродукції з Китаю, Туреччини, Російської Федерації та інших країн світу, які люто борються за нові ринки збуту своєї продукції. На часі також лобіювання доступу української металопродукції на зовнішні ринки, в тому числі, через експортно кредитне агентство", - зазначає В.Галасюк, підкреслюючи, що США, Канада, ЄС, Китай, ЄврАзЕС, Туреччина, окремі країни Африки та інші активно захищають внутрішній ринок металопродукції від імпорту, підвищуючи ввізне мито на 25% і вище.

"Уряди найбільших економік світу вживають всіх можливих і неможливих заходів для захисту власних виробників металу і металопродукції", - констатував В.Галасюк.

Як повідомлялося, з вересня 2016 року експортне мито на металобрухт було підвищено з EUR10 / тонна до EUR30 / тонна, а навесні 2018 року - до EUR42 / тонна, що дозволило ліквідувати критичний дефіцит брухту чорних металів на внутрішньому ринку і забезпечило безперебійну діяльність вітчизняних металургійних підприємств . З огляду на позитивні результати дії металургійного закону і виробничу необхідність підприємств, дію закону було продовжено ще на рік.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА