14:38 15.11.2018

Інвестфонди Порошенка і Кононенка підписали документи про продаж групі "ТАС" Тігіпка "Кузні на Рибальському"

3 хв читати
Інвестфонди Порошенка і Кононенка підписали документи про продаж групі "ТАС" Тігіпка "Кузні на Рибальському"

Корпоративні інвестфонди "Прайм Ессетс Капітал" і "ВІК", акціонерами яких є відповідно президент України Петро Порошенко і народний депутат Ігор Кононенко, 15 листопада підписали пакет документів про продаж ПрАТ "Завод "Кузня на Рибальському" з новим власником - компанією "Евінз лімітед" з групи "ТАС", кінцевим бенефіціаром якої є Сергій Тігіпко.

"Вартість проданих акцій є комерційною таємницею. Кошти від покупця надходитимуть юридичним особам продавців окремими траншами згідно з узгодженим сторонами графіком", - йдеться в повідомленні інвестфондів у четвер.

Вони нагадали, що угода потребувала схвалення Антимонопольного комітету України, який визнав її відповідною чинному законодавству і надав відповідний дозвіл на її реалізацію.

У релізі також зазначається, що підготовку угод супроводжувала "Ернст енд Янг" - одна з найбільших міжнародних аудиторських груп.

"Угоду щодо "Кузні на Рибальському "слід розглядати як один з кроків із реалізації задекларованого Петром Порошенком наміру цілком відокремити бізнес від політики. Раніше, як відомо, він передав корпорацію "Рошен" у довірчу власність всесвітньо відомої компанії "Ротшильд", - повідомили в прес-службі Адміністрації президента у відповідь на запит агентства "Інтерфакс-Україна" з проханням прокоментувати угоду.

У прес-службі зазначили, що "Кузня на Рибальком" - відома судо- і машинобудівна компанія, задіяна в реалізації оборонних замовлень.

"Незважаючи на те, що П.Порошенко не втручався в діяльність підприємства, продаж має бути переконливим свідченням відсутності можливого конфлікту інтересів і не залишає жодних підстав для спекуляцій у цьому питанні з боку політичних опонентів", - наголосили в Адміністрації президента.

У відповіді на запит також зазначається, що після того, як П.Порошенко як фізична особа отримає дохід від продажу акцій, він, згідно з чинним законодавством, відобразить його в електронній декларації.

"Так само будуть сплачені всі податки і збори, передбачені законом для цього виду доходів", - повідомили в прес-службі Адміністрації президента.

ПрАТ "Завод "Кузня на Рибальському"(раніше – ПАТ "Ленінська кузня") - одне з відомих на ринку підприємств Судпрому України. Станом на перше півріччя 2018 року, основним акціонером з пакетом у 73,9067% акцій приватизованого в 1995 році суднозаводу виступав ПАТ "Закритий недиверсифікований корпоративний інвестфонд (ЗНКІФ) "Прайм Ессетс Капітал"(Київ), в якому сконцентровані активи П.Порошенка. Другим за величиною акціонером ПрАТ із пакетом у 20,1280% акцій виступав ПАТ "ЗНКІФ "ВІК", що сконцентрував активи І.Кононенка.

За підсумками 2017 року ПрАТ "Завод "Кузня на Рибальському" збільшило чистий прибуток за МСФЗ у 2,2 рази порівняно з 2016 роком - до 18,62 млн грн, чистий дохід зріс у 6,6 рази - до 776,18 млн грн .

Прес-служба суднозаводу 25 вересня цього року повідомила про плани зі зміни власника підприємства. Пізніше інформацію про підготовлюваний продаж "Кузні на Рибальському" підтвердив прес-секретар президента Святослав Цеголко, а потім і сам П.Порошенко, який заявив, що у суднозаводу має бути вітчизняний власник. Тоді ж наприкінці вересня про попередню домовленість із придбання "Кузні на Рибальському" повідомила група "ТАС" Сергія Тігіпка, яка пообіцяла озвучити плани розвитку підприємства після отримання рішення регулятора. 19 жовтня Антимонопольний комітет надав С.Тігіпку дозвіл на угоду. На 20 листопада в ПрАТ заплановано проведення позачергових зборів акціонерів компанії, на якому заплановано оновити установчі документи.

В умовах зовнішньої агресії підприємство освоїло виробництво нових розробок оборонного призначення, серед яких - 40 мм гранатомет УАГ-40 з вітчизняною оптикою, бойові модулі для бронетехніки ОБМ, БМ "Скорпіон". У 2015 підприємство розпочало роботи зі створення двох нових бронемашин - 10-тонної БКМ "Тритон" і 15-тонної БМ "Арбалет". Також завод бере участь у кооперації з виробництва радіоелектронного обладнання для захисту держкордону.

Нас сьогодні суднозавод здійснює в рамках держоборонзамовлення (ДОЗ) будівництво для військових держзамовників малих броньованих артилерійських катерів (МБАК) "Гюрза-М" і десантно-штурмових катерів проекту "Кентавр". У жовтні 2018 року ПрАТ "Завод "Кузня на Рибальському" презентувало потенційним замовникам проект нового ракетного патрульного катера під шифром "Лань".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА