19:15 17.11.2018

ДАСУ під час аудиту діяльності Укравтодору в 2015-2017 роках виявила фінансові порушення на майже 190 млн грн

2 хв читати
ДАСУ під час аудиту діяльності Укравтодору в 2015-2017 роках виявила фінансові порушення на майже 190 млн грн

Державна аудиторська служба України (ДАСУ) під час аудиту виконання бюджетних програм "Укравтодором" в 2015-2017 роках і ревізій фінансово-господарської діяльності обласних служб автомобільних доріг (САД) виявила фінансові порушення на майже 190 млн грн, з них більше 130 млн грн - при виконанні ремонтно-будівельних робіт.

Як повідомляється на сайті ДАСУ, практично в кожній області встановлено випадки неефективного і нераціонального використання коштів, а також неналежного виконання ремонтно-будівельних робіт, завищення вартості виконаних ремонтно-будівельних робіт тощо.

"Контрольними заходами в кожній без винятку обласній САД виявлено фінансові порушення, загальна сума яких склала майже 190 млн грн, з яких понад 130 млн грн - порушення, безпосередньо пов'язані з виконанням ремонтно-будівельних робіт", - сказано в повідомленні Держаудитслужби.

Найбільше порушень виявлено в облавтодорах Миколаївської, Волинської, Закарпатської, Луганської, Полтавської та Львівської областей.

"Основною причиною допущених порушень є діюча система контролю якості в обласних САД, яка має низку недоліків", - сказано в повідомленні.

За результатами досліджень і випробувань, проведених ДП "Дорожній контроль якості" в 2016-2107 роках виявлено значні дефекти і недоліки, пов'язані, як з недотриманням технології виконання робіт, так і з використанням неякісних матеріалів.

"Також аудит показав, що незважаючи на обмеженість наявних фінансових ресурсів, спостерігається постійне перенесення остаточних термінів завершення інвестиційних проектів, які реалізуються за рахунок кредитних ресурсів міжнародних фінансових організацій", - сказано в повідомленні.

Зокрема, як зазначили в ДАСУ, з окремих інвестпроектів на початковому етапі не було вирішено питання придбання земельних ділянок, на яких планувалося будувати автомобільні дороги, не забезпечено своєчасну розробку та затвердження проектно-кошторисної документації.

"Введення функціонування державного дорожнього фонду сприяє значному збільшенню обсягів бюджетного державного фінансування дорожньої галузі, що в майбутньому має позитивно позначитися на темпах її розвитку", - вважають в гасу.

Даний аудит був проведений Держаудитслужбою в квітні - серпні 2018 року. Під час аудиту було охоплено близько 60 млрд грн, з яких майже 35 млрд грн спрямовані обласним САД. Також проведено класичну ревізію фінансово-господарської діяльності згаданих служб, під час якої було проведено 352 зустрічні звірки, і досліджено понад 20 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА