12:57 21.11.2018

Кабмін схвалив угоду про вільну торгівлю з Ізраїлем

2 хв читати
Кабмін схвалив угоду про вільну торгівлю з Ізраїлем

Кабінет Міністрів уповноважив першого віце-прем'єр-міністра - міністра економічного розвитку і торгівлі Степана Кубіва на укладання угоди про зону вільної торгівлі (ЗВТ) між Україною та Ізраїлем.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні в середу.

У супровідних документах до проекту розпорядження, якими володіє агентство, зазначено, що згідно з проектом угоди Ізраїль має намір скасувати ввізні мита для 9,2% сільгосптоварів і близько 80% промислових. Україна збереже нинішні тарифні ставки на такі товари як: м'ясо та субпродукти птиці, морожена свинина, окремі види риби, молочні продукти, овочі, зернові, жири, готові вироби з м'яса, цукор, цукерки, консервовані овочі, соуси, вина, тютюнові вироби тощо.

Водночас в експертному висновку до проекту розпорядження зазначається, що Україна має намір скасувати ввізні мита для 6,8% сільськогосподарських товарів і близько 70% промислових товарів.

"Крім цього, зазначена угода є "угодою з винятками", оскільки передбачає не повну лібералізацію ввізних мит, а перехідні періоди до повного скасування ввізних мит, часткову лібералізацію ввізних мит та виключення з преференційного режиму торгівлі", - зазначено в документі.

Найбільше в абсолютному вимірі може зрости експорт України до Ізраїлю зернових і злакових (крім рису-сирцю та пшениці), молочних продуктів, рослинних олій, насіння олійних культур, інших харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів. Найбільше в абсолютному вимірі може зрости імпорт з Ізраїлю інших промислових виробів, хімічних продуктів і гумових виробів, інших харчових продуктів, овочів і фруктів, готових металевих виробів, інших машин та устаткування, наголошується в супровідних документах.

При цьому в експертному висновку, крім можливого позитивного ефекту цієї угоди для українських експортерів до Ізраїлю, присутній і негативний вплив на виробників легкої промисловості та машинобудування в Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА