15:28 23.11.2018

"Нафтогаз" стягнув із російського "Газпрому" 22 млн доларів

2 хв читати
"Нафтогаз" стягнув із російського "Газпрому" 22 млн доларів

НАК "Нафтогаз України" знову направив ПАТ "Газпром" (РФ) заяву про зарахування переплат за транзит газу в рахунок погашення пені, яка нараховується на заборгованість російської компанії відповідно до арбітражного рішенням щодо транзитного контракту від 28 лютого 2018 року.

Відповідно до прес-релізу "Нафтогазу", за жовтень компанія зарахувала $3,8 млн, а з урахуванням серпня-вересня ($18,3 млн) ця сума перевищила $22 млн.

"З огляду на те, що "Газпром" відмовляється виконувати рішення Стокгольмського арбітражу, "Нафтогаз" і надалі зараховуватиме суми переплат за транзит газу на погашення пені, що нараховується на основний борг "Газпрому" згідно з рішенням арбітражу", - зазначають у НАК.

"Росіяни вперто перераховують більше необхідного, не визнаючи рішення міжнародного арбітражу. Що ж, додаткові кошти нам точно не завадять. У будь-якому випадку "Газпрому" доведеться розрахуватися з "Нафтогазом" у повному обсязі. Якщо заплатити безпосередньо не вистачає політичної волі, нас цілком влаштують і кошти від продажу заарештованих активів "Газпрому" в Європі ", - прокоментував глава НАК Андрій Коболєв на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Як повідомлялося, Стокгольмський арбітраж 22 грудня 2017 року переглянув формулу ціноутворення на газ за контрактом на поставку газу до України, зменшивши його вартість, що автоматично призвело до зниження ставки вартості послуг і загальної вартості послуг транзиту газу, що надаються "Нафтогазом".

Водночс "Газпром", відмовляючись виконувати рішення Стокгольмського арбітражу, продовжує в 2018 році платити за транзит більшу ціну, ніж виставляє НАК, який розраховує тариф відповідно до рішення арбітражу.

Згідно з рішенням Стокгольмського арбітражу від 28 лютого 2018 року, "Газпром" заборгував "Нафтогазу України" $ 2,56 млрд за невиконання зобов'язань за транзитним контрактом, на які також нараховується пеня за кожен день невиконання арбітражного рішення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Розвиток ринку біометану допоможе аграріям диверсифікувати бізнес - Мінагрополітики

Moneyveo планує збільшити частку на ринку споживчого кредитування до 14,5-16,5% у 2024 р.

Фінкомпанії з обмеженням ставки за мікрокредитами 1% на добу будуть обережнішими у виборі клієнтів - думка

"Метінвест" у I кв. наростив сплату податків до бюджету України на 70%, до 4,2 млрд грн - СЕО

ПриватБанк перерахував до бюджету майже 50 млрд грн податку на прибуток і дивідендів за 2023 рік

Україна в суботу передавала надлишки е/е Польщі обсягом 1600 МВт-год і обмежувала ВДЕ - Міненерго

Сума завданих збитків унаслідок ворожих обстрілів Курахівської ТЕС становить майже 1 млрд грн - ОВА

Дніпропетровська область отримає понад 3,2 млрд грн у рамках економічної платформи "Зроблено в Україні"

Ракетний удар РФ зруйнував ємності з агропродукцією в порту Південний

Кількість офіційно безробітних українців у березні зросла на 8%

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА