13:09 26.11.2018

НБУ обговорює з топ-менеджерами банків роботу системи у разі запровадження воєнного стану

2 хв читати
НБУ обговорює з топ-менеджерами банків роботу системи у разі запровадження воєнного стану

Правління Національного банку України (НБУ) на чолі з головою Яковом Смолієм проводить позачергову зустріч із керівниками найбільших 40 банків країни, повідомляється на веб-сайті Нацбанку.

"Зустріч присвячена, зокрема, підготовці банківського сектора до роботи в умовах воєнного стану в разі його можливого введення", - зазначено в повідомленні.

Нацбанк нагадує, що Рада національної безпеки і оборони (РНБО) в понеділок одностайно підтримала пропозицію президента Петра Порошенка ввести воєнний стан терміном на 60 діб. Відповідне рішення підлягає розгляду Верховною Радою цього ж дня.

Водночас НБУ не убачає ризиків для безперебійної роботи банківського сектора у разі введення воєнного стану.

"Ліквідність банківського сектора становить близько 75 млрд грн, що є достатнім рівнем для належного та безперебійного функціонування системи", - процитовано в повідомленні слова Я.Смолія.

Отже, Національний банк не має підстав для введення адміністративних заходів на грошово-кредитному та валютному ринках.

"За необхідності банки можуть користуватися, як і раніше, стандартними інструментами підтримки ліквідності та інструментом екстреної підтримки ліквідності. Також ми продовжуємо уважно стежити за розвитком ситуації на валютному ринку і готові здійснювати валютні інтервенції в разі необхідності, щоб не допускати різких стрибків курсу під тиском психологічних чинників. НБУ має для цього достатньо ресурсів та інструментів", - сказав Я.Смолій.

Топ-менеджери українських банків підтвердили готовність забезпечувати безперебійне проведення платежів, інкасації та поповнення банкоматних і термінальних мереж.

Правління Нацбанку закликало учасників ринку докласти максимум зусиль для забезпечення роботи банківського сектора в робочому режимі і мінімізації можливих ризиків в умовах воєнного стану.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА