13:22 28.11.2018

Мінекології має намір оскаржити судове рішення про скасування заборони полювання на лося - Семерак

2 хв читати
Мінекології має намір оскаржити судове рішення про скасування заборони полювання на лося - Семерак

У Міністерстві екології та природних ресурсів України не сумніваються в правовому статусі рішення про заборону полювання на лося та мають намір подати апеляцію щодо визнання його недійсним, повідомив глава відомства Остап Семерак.

"Наше рішення було ухвалено з дотриманням усіх норм законодавства та юстоване Міністерством юстиції. Я здивований агресивністю деяких громадян України, які через суди намагаються відвоювати собі право вбивати тварин, популяція яких суттєво скоротилася та які перебувають під захистом в інших країнах", - сказав він журналістам після засідання Кабінету Міністрів у середу.

Він також звернув увагу на те, що текст рішення Окружного адміністративного суду Києва не було оприлюднено.

"Сподіваюся, нам вдасться захистити цивілізоване, гуманне рішення в судах апеляційної інстанції... Звертаю увагу - рішення суду не було оприлюднено. Усі, хто коментує рішення, користуються заявою прес-служби суду... Але, незважаючи на це, я сьогодні розумію, що моє рішення було абсолютно правове", - прокоментував він.

Як повідомлялося з посиланням на портал "Судова влада України", Окружний адміністративний суд Києва визнав протиправним і недійсним внесення лося європейського до Червоної книги України та заборону на полювання на нього.

В інформації зазначено, що однією з основних підстав скасування наказу стало те, що у відповідному поданні Нацкомісії не наведено жодного наукового обґрунтування необхідності внесення тварини до Червоної книги України і не зазначені чіткі дані про чисельність популяції та її динаміку. Наголошується, що після 2009 року стан популяції лося в Україні не досліджували.

У свою чергу О.Семерак зазначив, що популяцію досліджували і досліджують нині.

"Облік популяції лося здійснюють мисливські господарства, Академія наук України. Третій вектор - це робота Мінекології, яку ми розпочали спільно з німецькими партнерами. Відбувся перший етап дослідження із застосуванням вертольотів для підрахунку популяції. Зараз, коли випав сніг, проводитимемо наступний етап", - зазначив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА