11:17 29.11.2018

Mitsubishi Heavy виплатить компенсації південнокорейцям за примусову працю за воєнних років

2 хв читати
Mitsubishi Heavy виплатить компенсації південнокорейцям за примусову працю за воєнних років

Верховний суд Південної Кореї в четвер підтримав рішення апеляційного суду за двома позовами, поданими раніше проти Mitsubishi Heavy Industries Ltd. південнокорейцями, які вимагали від японської компанії компенсувати їхню примусову працю за років Другої світової війни.

"Ми поважаємо рішення суду, й ми намагатимемося вилікувати рани жертв примусової праці", - повідомив представник МЗС Південної Кореї, якого цитує південнокорейський телеканал YTN.

Згідно з рішенням Верховного суду, кожна з чотирьох колишніх працівниць і родич однієї з постраждалих від трудової повинності мають отримати по 100-150 млн вон ($89-133 тис.) кожен. Виплати за другим позовом від шести колишніх працівників становлять по 80 млн вон кожному.

Водночас глава МЗС Японії Таро Коно рішуче відмовився сприйняти рішення Верховного суду Південної Кореї. Він зазначив, що угода між Токіо і Сеулом від 1965 року вже врегулювала питання репарацій японської сторони, що стосуються періоду 1910-1945 років, коли Корея була колонією Японії.

Т.Коно також заявив, що вердикт Верховного суду Південної Кореї є порушенням міжнародного права, і що Токіо вживатиме контрзаходів, зокрема звернення до міжнародних інстанцій.

У свою чергу заступник міністра закордонних справ Японії Такео Акіба викликав посла Південної Кореї, щоб висловити офіційний протест у цій справі, повідомляє YTN.

Наприкінці жовтня аналогічне судове рішення було ухвалено за позовом колишніх працівників іншої японської компанії - Nippon Steel & Sumitomo Metal Corp., зазначає Japan Times. Суд присудив чотирьом позивачам компенсації розміром $88,7 тис. кожному.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА