14:28 29.11.2018

Нафта оновлює мінімуми з 2017 р., Brent опустилася нижче $ 58 за барель

2 хв читати
Нафта оновлює мінімуми з 2017 р., Brent опустилася нижче $ 58 за барель

Ціни на нафту еталонних марок активно дешевшають під час торгів у четвер, оновлюючи мінімальні значення з жовтня 2017 року.

Січневі ф'ючерси на нафту марки Brent на лондонській біржі ICE Futures до 13:22 кв подешевшали на $0,79 (1,34%) - до $57,97 за барель.

Котирування ф'ючерсів на нафту WTI на січень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) до зазначеного часу знизилися на $0,56 (1,11%) - до $49,73 за барель.

Увага трейдерів прикута до саміту G20, що стартує у Буенос-Айресі в п'ятницю. На цьому заході, зокрема, заплановано зустріч президента Росії Володимира Путіна і наслідного принца Саудівської Аравії Мохаммеда бін Салмана.

Очікується, що лідери двох країн обговорять питання нафтовидобутку, проте у них є свої причини, які можуть стати на заваді її скорочення.

З одного боку, В.Путін напередодні заявив, що поточні ціни на нафту влаштовують Росію. Профіцит бюджету і слабкий рубль захищають Росію від негативного впливу обвалу нафтових котирувань.

З іншого боку, на тлі скандалу з убивством журналіста Джамаля Хашкаджі керівництво Саудівської Аравії навряд чи захоче викликати невдоволення президента США Дональда Трампа, який неодноразово закликав відмовитися від заходів з підвищення цін на нафту.

"Путіна влаштовують ціни на рівні $60 за барель, але через тиждень котирування будуть набагато нижчі цієї позначки, якщо домовленість не буде досягнуто, - зазначає аналітик сировинного ринку в ING Groep NV Уоррен Паттерсон. - Думаю, що Саудівська Аравія активно скорочуватиме поставки до США".

Питання скорочення нафтовидобутку вирішуватимуть на зустрічі ОПЕК у Відні 6 грудня, в якому увізьмуть участь партнери організації.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА