20:01 05.12.2018

"Галнафтогаз" поки не бачить можливих варіантів утримання мереж АЗС в окупованому Криму

2 хв читати
"Галнафтогаз" поки не бачить можливих варіантів утримання мереж АЗС в окупованому Криму

Концерн "Галнафтогаз" (мережа АЗС "ОККО") поки не бачить можливих варіантів утримання своїх автозаправних станцій на території окупованого Криму, заявив президент і мажоритарний акціонер концерну Віталій Антонов в інтерв'ю виданню "Економічна правда".

Він уточнив, що наразі кримські АЗС компанії знаходяться в оренді у колишніх співробітників концерну, проте після введення санкцій РФ проти низки українських юридичних і фізичних осіб "Галнафтогаз", який також потрапив під ці санкції, перестав отримувати орендну плату.

"Раніше, коли були можливі розрахунки між материком і островом, ми отримували орендну плату і мали можливість зберегти наші комплекси. Ми поки ще в пошуку моделі утримання цих АЗК в Криму після всіх санкцій. Але поки такої моделі не бачимо", - сказав він.

"З боку Росії проти мене особисто і проти моєї компанії, як ви знаєте, введені санкції. З іншого боку - СБУ звинувачувало нас у фінансуванні тероризму", - додав В.Антонов.

Крім того, він також зазначив, що проблемним також є і варіант продажу станцій на окупованих територіях.

"Ми отримали висновок авторитетних юридичних фірм про те, що продаж цих АЗК не суперечить українському законодавству. Але ми не повністю розуміємо, як українські державні органи бачать вихід українських компаній з кримських активів. На жаль, вони не завжди керуються буквою закону", - сказав він, уточнивши, що після проведення Службою безпеки України обшуків у київському та львівському офісах концерну, йому стали надходити пропозиції з продажу заправок за "дуже низькою ціною".

Як повідомлялося, СБУ в серпні 2018 року провела обшуки в офісах концерну в рамках кримінального провадження за ст. 110-2 (фінансування дій, здійснених з метою насильницької зміни влади або повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни кордонів території або державного кордону України).

25 жовтня Генеральна прокуратура України закрила кримінальне провадження щодо "Галнафтогазу" в зв'язку з відсутністю складу правопорушення.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА