11:26 06.12.2018

Міжнародні резерви України в листопаді зросли на 5,8% - НБУ

2 хв читати
Міжнародні резерви України в листопаді зросли на 5,8% - НБУ

 Міжнародні резерви України, за попередніми даними, в листопаді зросли на 5,8%, або на $974,5 млн, - до $17,712 млрд на еквіваленті, повідомив Національний банк України на веб-сайті.

Згідно з повідомленням, обсяг міжнародних резервів збільшився в результаті того, що уряд отримав $2 млрд від розміщення єврооблігацій і $82,9 млн - від продажу облігацій внутрішньої державної позики.

При цьому платежі за державним боргом були менші за надходження від продажу державних цінних паперів. Зокрема, в листопаді були достроково погашені короткострокові єврооблігації на суму $725 млн, залучені шляхом приватного розміщення в серпні поточного року. В листопаді платіж Міжнародному валютному фонду становив $439,1 млн. Інші платежі з обслуговування та погашення державного боргу в іноземній валюті становили $238,2 млн, з яких $149,1 млн - за державними облігаціями внутрішньої державної позики та $18,5 млн - за єврооблігаціями.

При цьому, додає НБУ, в листопаді чиста купівля валюти НБУ на міжбанківському валютному ринку забезпечила поповнення резервів на $232,8 млн.

Так, наприкінці листопада для згладжування надмірних курсових коливань центробанк продав $125 млн, з яких $50 млн - через валютні інтервенції шляхом вибору кращої ціни. В тому самому місяці НБУ купив на міжбанківському валютному ринку $357,8 млн, з яких $76,7 млн - шляхом вибору найкращої ціни.

Крім того, на розмір міжнародних резервів країни вплинуло збільшення вартості фінансових інструментів (зміна ринкової вартості, курсу гривні до іноземних валют) у сумі $50,4 млн.

Загалом на 1 грудня 2018 року обсяг міжнародних резервів покриває три місяці майбутнього імпорту і є достатнім для виконання зобов'язань України й поточних операцій уряду і НБУ, йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, Україна наприкінці жовтня розмістила два випуски єврооблігацій: п'ятирічні на $750 млн із дохідністю 8,99% річних і 10-річні на $1,25 млрд із дохідністю 9,75% річних.

Організаторами випуску євробондів стали BNP Paribas, Citi, Goldman Sachs і J.P. Morgan.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА