15:36 06.12.2018

УПЦ-КП проведе 13 грудня Архієрейський собор для ухвалення рішень напередодні Об'єднавчого собору

2 хв читати
УПЦ-КП проведе 13 грудня Архієрейський собор для ухвалення рішень напередодні Об'єднавчого собору

 Українська православна церква Київського патріархату збереться на Архієрейський Собор 13 грудня для ухвалення рішень щодо Об'єднавчого собору, запланованого на 15 грудня.

"Беручи до уваги благословення Його Святості Варфоломія... для ухвалення належних рішень про скликання та проведення 15 грудня 2018 року Надзвичайного Об'єднавчого собору ієрархів Української православної церкви в складі українського єпископату, який в квітні 2018 року звернувся до Вселенського патріарха Варфоломія з проханням надати Томос про автокефалію УПЦ, керуючись Статутом про управління УПЦ Київського патріархату (...) - скликати 13 грудня 2018 року в Києві Архієрейський собор Української православної церкви Київського патріархату", - йдеться в журналі засідання Священного синоду УПЦ-КП, що відбувся в четвер.

Синод також ухвалив доручити голові УПЦ-КП патріарху Філарету та уповноваженим постійним членам Священного синоду УПЦ Київського патріархату у взаємодії з представниками Вселенського патріархату, УАПЦ, залучених до процесу єднання ієрархів Московського патріархату в Україні, а також із представниками Української держави продовжити підготовку Надзвичайного Об'єднавчого собору 15 грудня.

"Під час підготовки регламенту Собору має бути враховано, що це Архієрейський собор єдиної помісної автокефальної Української православної церкви, тому право голосу повинні мати лише українські ієрархи - члени Собору. Присутність духовенства, чернецтва та мирян можлива лише без вирішального голосу. Участь делегатів від духовенства, чернецтва та мирян із правом вирішального голосу передбачає проведення Помісного собору, представництво на якому можливе лише на основі рівності і пропорційності (залежно від кількості парафій), що ускладнює процедуру скликання Собору, особливо в певний термін", - зазначено в журналі засідання.

Президія Об'єднавчого собору має включати представників УПЦ-КП, УАПЦ та ієрархів від Московського патріархату в Україні, зокрема - патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета як предстоятеля УПЦ-КП, наголосили на засіданні Священного синоду.

У журналі пояснюється, що висунення кандидатур на предстоятеля єдиної помісної автокефальної УПЦ має відбуватися за процедурою, яку затвердить Собор і передбачатиме, що кожен кандидат має під час висунення отримати відкриту підтримку визначеної процедурою кількості членів Собору. Один член Собору може висловити підтримку лише одному кандидату. Кількість кандидатур визначиться за підсумками процедури висування.

Підсумки спільної підготовчої роботи до Об'єднавчого собору має бути представлено на розгляд Архієрейського собору УПЦ-КП 13 грудня, за цими підсумками буде ухвалено рішення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА