15:04 10.12.2018

Українці в листопаді 2018 року купили в банків валюти на $90,5 млн більше, ніж продали

2 хв читати
Українці в листопаді 2018 року купили в банків валюти на $90,5 млн більше, ніж продали

Листопад став другим після серпня місяцем 2019 року, коли українці більше купували готівкову валюту, ніж продавали, повідомив Національний банк України в понеділок.

Згідно з його даними, обсяг купівлі американської валюти сягнув $1,009 млрд, що трохи нижче за серпневий показник у $1,045 млрд, однак через менші обсяги продажу чиста купівля валюти в листопаді майже вдвічі вища - відповідно $90,5 млн проти $46 млн.

Обсяг купівлі валюти в листопаді порівняно з попереднім місяцем зріс на 12%, тоді як продаж зменшився на 11,9%, порівняно з листопадом 2017 року купівля зросла на 44,9%, продаж - на 24,8%.

НБУ уточнює, що безпосередньо американських доларів українці минулого місяця купили $788,3 млн, продали - $690,8 млн.

Водночас підсумковий результат купівлі-продажу безготівкової валюти клієнтами банків у листопаді був протилежним серпневому: якщо тоді обсяг купівлі валют, як і на ринку готівкової валюти, перевищив обсяги продажу - на $434 млн, то в листопаді обсяг купівлі був менший за обсяги продажу на $340,4 млн.

Загалом за 11 місяців цього року продаж готівкової валюти населенням перевищив її купівлю на $1,59 млрд, зокрема безпосередньо доларів - на $1,148 млрд, тоді як за 11 місяців минулого року - на $2,07 млрд, зокрема безпосередньо доларів - на $1,39 млрд.

Як повідомлялося, з кінця жовтня центробанк лише викуповував валюту на ринку, який загалом характеризувався перевищенням пропозиції валюти над попитом на неї під впливом високого експорту агропродукції. Проте 26 листопада після нападу російських військових на українські кораблі в Керченській протоці та перед можливим упровадженням в Україні воєнного стану ситуація змінилася, і курс гривні почав знижуватися.

Нацбанку довелося витратити за три дні $125 млн на підтримку гривні ($75 млн - інтервенції за єдиним курсом і $30 млн - через Matching), проте в останні два дні тижня НБУ зміг відкупити $40 млн із використанням тих самих інструментів: відповідно $30 млн і $10 млн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

На Бурштинській і Ладижинській ТЕС ДТЕК ударом РФ повністю або частково пошкоджено всі енергоблоки

Барселона з 1 квітня знову підвищує туристичний податок

НКЦПФР поповнила список ненадійних інвестпроєктів 12 кейсами

"Дочка" ДТЕК уклала угоду з польською Columbus Energy щодо будівництва СНЕ 133 МВт у Польщі

Посли ЄС досягли компромісу щодо продовження ліберального режиму торгівлі з Україною

На ліквідацію наслідків масованого обстрілу енергоінфраструктури Харківщини буде спрямовано кошти Фонду підтримки енергетики України - Галущенко

Збитки навколишньому середовищу від атаки РФ на ДніпроГЕС уже становлять приблизно 140 млн грн - глава Міндовкілля

Україна отримає EUR100 млн кредиту Банку розвитку Ради Європи на проєкт "єВідновлення"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА