12:27 12.12.2018

МАУ призупиняє рейс Харків - Тель-Авів до квітня

2 хв читати
МАУ призупиняє рейс Харків - Тель-Авів до квітня

Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) призупинила виконання рейсу Харків - Тель-Авів до кінця зимової навігації через високу вартість палива та обслуговування в аеропорту, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" авіаперевізник.

"Продаж квитків на цьому напрямку припинено з 10 грудня. Основна причина - неврегульовані з партнерами питання щодо вартості палива та обслуговування міжнародних рейсів", - йдеться у відповіді МАУ на запит агентства.

В авіакомпанії уточнили, що виконання рейсу Харків - Тель-Авів буде призупинено з 16 січня 2019 року до кінця зимової навігації.

"Наразі послуги із заправки в Харкові надають дві компанії: сам аеропорт і ще один приватний постачальник палива. Жоден із них не надав конкурентної пропозиції. Більше того, поки що у МАУ немає жодної пропозиції щодо заправки літаків на 2019 рік", - зазначили в авіакомпанії.

Джерело на ринку повідомило агентству "Інтерфакс-Україна", що заправні послуги в аеропорту Харків, крім аеропорту, надає "АМІК Україна".

У МАУ нагадали, що з 30 жовтня на зиму 2018-2019 через зниження попиту було припинено рейс Харків-Бергамо, і наразі з Харкова компанія здійснює лише один прямий рейс - до Києва.

За даними компанії, після припинення рейсу до Харкова з Тель-Авіва прямими рейсами МАУ можна буде дістатися до чотирьох міст України - Києва, Одеси, Львова та Вінниці.

Як повідомлялося, в листопаді 2018 року пасажиропотік Міжнародного аеропорту "Харків" становив 72,7 тис. осіб, що на 19% більше, ніж за аналогічний період 2017 року. Аеропорт у 2017 році збільшив пасажиропотік на 34,4% - до 806,1 тис. осіб.

Аеропортом через компанію "Нью Системс АМ" керує компанія DCH Олександра Ярославського.

Авіакомпанію "МАУ" засновано в 1992 році. Згідно з даними системи розкриття інформації НКЦПФР і держреєстру, 100% прямо або опосередковано контролює кіпрська "Онтобет Промоушінз Лімітед", бенеціфіари якої не розголошуються. Водночас, за словами голови наглядової ради МАУ Арона Майберга, одним із кінцевих бенефіціарів авіакомпанії є олігарх Ігор Коломойський.

МАУ з її авіапарком у 45 літаків за 9 місяців 2018 року перевезла понад 6 млн пасажирів, що на 15% перевищило аналогічний показник 2017 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

"Інтерпайп" пропонує скоригувати систему бронювання працівників у прифронтових регіонах

"Інтерпайп" намагається вирішити дефіцит кадрів за рахунок покращення соцпакету й навчання

Госпсуд затвердив план досудової санації "Ельдорадо" (оновлено)

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА