08:34 20.12.2018

Нафта різко дешевшає після засідання ФРС, Brent знизилася до $56,2 за барель

2 хв читати
Нафта різко дешевшає після засідання ФРС, Brent знизилася до $56,2 за барель

Нафтовий ринок на азійських торгах у четвер різко знижується, при цьому Brent і WTI залишаються на мінімумах більше ніж за рік.

Сигнали Федеральної резервної системи (ФРС) про уповільнення жорсткості грошово-кредитної політики змусили учасників ринку засумніватися в перспективах зростання світової економіки та попиту на нафту. Крім того, зберігаються побоювання, що оголошеного країнами ОПЕК+ скорочення видобутку буде недостатньо, щоб усунути надлишок пропозиції.

Ціна лютневих ф'ючерсів на Brent на лондонській біржі ICE Futures зменшилася на $0,98 (1,71%) - до $56,26 за барель.

Вартість ф'ючерсу на WTI на лютий на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) знизилася до цього часу на $1,05 (2,18%), до $47,12 за барель.

За підсумками попередньої сесії Brent із постачанням у лютому подорожчала на $0,98 (1,74%), до $57,24 за барель, а такий самий контракт на WTI додав $1,57 (3,37%) і коштував $48,17 за барель. У середу, 19 грудня, завершилися торги січневим ф'ючерсом на WTI, який в останній день подорожчав на 2,1%, до $47,2 за барель.

ФРС за підсумками грудневого засідання підвищила базову процентну ставку вчетверте цього році, як і очікувалося. Однак прогнози на 2019 рік переглянуто в бік погіршення: оцінки зростання ВВП і споживчих цін знижено, й американський ЦБ тепер очікує два підвищення ставки замість трьох.

Як стало відомо в середу зі звіту Міністерства енергетики США, запаси нафти в країні за тиждень, що завершився 14 грудня, скоротилися лише на 497 тис. барелів. При цьому запаси бензину в країні зросли на 1,77 млн барелів, запаси дистилятів знизилися на 4,24 млн барелів.

Експерти, опитані S&P Global Platts, прогнозували зниження запасів нафти в США на 3 млн барелів, збільшення запасів бензину на 2,6 млн барелів і скорочення запасів дистилятів на 900 тис. барелів.

Запаси нафти на терміналі в Кушингу, де зберігається нафта, що торгується на NYMEX, минулого тижня підскочили на 1,09 млн барелів.

Видобуток нафти не змінився і становить 11,6 млн барелів на добу. Нафтовий імпорт підвищився на 30 тис. барелів на добу, до 7,42 млн б/д, експорт збільшився на 51 тис. б/д., до 2,325 млн б/д.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА