16:09 22.12.2018

Кіпрська Еwins Ltd Тігіпка примусово викупить акції міноритаріїв "Кузні на Рибальському"

2 хв читати
Кіпрська Еwins Ltd Тігіпка примусово викупить акції міноритаріїв "Кузні на Рибальському"

Підконтрольна Сергію Тігіпку кіпрська Еwins Ltd, що володіє 94% акцій ПрАТ "Завод "Кузня на Рибальському" (Київ) оголосила про примусовий викуп акцій у міноритаріїв ПрАТ.

Згідно з розміщеною в системі розкриття інформації Національної комісії з цінних паперів і фондового ринку (НКЦПФР) публічною безвідкличною вимогою, акції ПАТ купуються в міноритарних акціонерів за ціною 2589,14 грн за акцію (номінал 49 грн). Ціну викупу визначено за підсумками незалежної оцінки.

ПрАТ "Завод "Кузня на Рибальському" (раніше – ПАТ "Ленінська кузня") - одне з відомих на ринку підприємств суднопрому України. Статутний капітал ПрАТ становить 168 млн 87 тис. 346 грн.

Донедавна основним акціонером ПрАТ із пакетом у 73,9067% акцій приватизованого в 1995 році суднозаводу було ПАТ ЗНКІФ "Прайм Ессетс Капітал" (раніше - "Фонд Петра Порошенка", Київ), у якому були сконцентровані активи президента України П.Порошенка. Другим за величиною акціонером із пакетом у 20,1280% акцій було ПАТ "ЗНКІФ "ВІК", що сконцентрувало активи народного депутата Ігоря Кононенка. У вересні група "ТАС" Сергія Тігіпка повідомила про попередню домовленість про купівлю суднозаводу, 15 листопада корпоративні інвестфонди "Прайм Ессетс Капітал" і "ВІК" повідомили про підписання з кіпрською Еwins Ltd пакета документів про продаж "Кузні на Рибальському".

ПрАТ 20 листопада офіційно повідомило в системі розкриття інформації НКЦПФР про придбання кіпрською Еwins Ltd сумарного пакета акцій компанії в розмірі 94,0348%, Максимальна оцінка вартості придбаного пакета, за даними емітента, - $300 млн.

В умовах зовнішньої агресії ПрАТ "Завод "Кузня на Рибальському" освоїло виробництво нових розробок оборонного призначення і сьогодні є виконавцем державного оборонного замовлення (ДОЗ) з будівництва для військових держзамовників, зокрема, малих броньованих артилерійських катерів (МБАК) "Гюрза-М" і десантно-штурмових катерів проекту "Кентавр". У жовтні 2018 року ПрАТ "Завод "Кузня на Рибальському" презентувало потенційним замовникам проект нового ракетного патрульного катера під шифром "Лань", розглянутого в оборонному секторі одним з елементів посилення боєздатності ВМС ЗСУ в акваторії Азовського моря.

ПрАТ "Завод "Кузня на Рибальському" за підсумками 2017 року збільшило чистий прибуток за МСФЗ у 2,2 разу порівняно з 2016 роком - до 18,62 млн грн, чистий дохід зріс у 6,6 разу - до 776,18 млн грн.

Інформації про можливу зміну профілю суднозаводу в зв'язку зі зміною власника ПАТ "Завод "Кузня на Рибальському" на ринку немає.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Посівна-2024 випереджає на 8,3% минулорічну - посіяно 476,7 тис. га ярих

РФ останніми атаками вибила 10-12% наявної в березні потужності генерації е/е - директор ЦДЕ

Експорт українським морським коридором за 7 міс. сягнув 33,8 млн тонн - Кубраков

Українсько-польські переговори аграрних асоціацій - є розуміння щодо широкої низки продуктів, щодо зерна рішення немає

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА