13:53 09.01.2019

Рахункова палата України в 2019 році розпочне проводити фінансові аудити за міжнародними стандартами

2 хв читати

Рахункова палата України (РПУ) в 2019 році розпочне проведення фінансових аудитів за міжнародними стандартами, що надасть можливість відомству використовувати підтверджені показники при здійсненні аудиту ефективності, а об'єктам контролю - мобілізувати фінансову дисципліну і управління коштами.

Як зазначається в прес-релізі РПУ з посиланням на її голову Валерія Пацкана, фахівці відомства у співпраці з експертами Національного аудиторського офісу (НАО) Великобританії завершили розробку методичного посібника з питань аудиту. Цей робочий документ аудитора, розроблений за міжнародними стандартами вищих органів фінансового контролю та з урахуванням українського законодавства, було розглянуто на засіданні Рахункової палати і рекомендовано до випробування під час проведення пілотних фінансових аудитів у 2019 році.

"Сьогодні Рахункова палата переважно проводить аудити ефективності. Але в багатьох країнах саме фінансові аудити складають левову частку роботи вищих органів фінансового контролю. Це надає можливість аудиторам користуватися підтвердженими показниками при здійсненні аудиту ефективності, а об'єктам контролю - мобілізувати фінансову дисципліну і управління коштами. Уже в цьому році наші аудитори розпочнуть фінансові аудити за міжнародними стандартами. І кожен рік ми збільшуватимемо кількість об'єктів, охоплених фінансовим аудитом. 25 установ в 2024 році - це амбітна мета, яку ми собі ставимо", - зазначив В.Пацкан.

За його словами, фінансові аудити важливі, оскільки допомагають об'єктам аудиту вдосконалити їхній внутрішній контроль і процедури, що сприяють запобіганню помилкам, випадкам шахрайства і недотримання вимог чинного законодавства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Інтергал-Буд" бере на себе воєнні ризики і гарантує добудову

Україна відчуває стратегічну потребу вирощувати бавовну - Мінагрополітики

Українські сировари програють внутрішній ринок імпортній продукції і не можуть наростити експорт - аналітики

Приєднання України до ЄС спричинить реформування Єдиної сільгоспполітики - аграрний міністр Польщі

Через негоду знеструмлена шахта на Донеччині та відключали 145 тис. споживачів у Дніпропетровській області - Міненерго

"Нафтогаз" за три місяці виплатив 18,2 млрд грн податків

Уряд схвалив концепцію держпрограми про використання ШІ в пріоритетних галузях економіки

Єврокомісія схвалила запропонований Києвом план, необхідний для початку фінансування ЄС чотирирічного Ukraine Facility у розмірі EURO50 млрд

Кабмін продовжив спецзобов'язання на ринку газу до 31 серпня 2024 р.

Польська інспекція забракувала 7,13 тонни українського морозива

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА