19:01 15.01.2019

Завищена ціна на авіапаливо в Україні негативно впливає на відкриття нових далекомагістральних рейсів - гендиректор аеропорту "Бориспіль"

2 хв читати
Завищена ціна на авіапаливо в Україні негативно впливає на відкриття нових далекомагістральних рейсів - гендиректор аеропорту "Бориспіль"

Розвитку авіасполучення і відкриттю далекомагістральних рейсів заважає завищена ціна на авіапаливо в Україні, вважає генеральний директор Державного підприємства "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" Павло Рябікін.

Таку думку він висловив в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Коли ми говоримо з авіаперевізниками про відкриття далекомагістральних рейсів, вони вказують на два негативних фактори - війна і ціна палива", - наголосив він.

П.Рябікін зазначив, що в бюджеті на поточний рік акциз на авіапаливо, яке підтверджено заправкою в крило, становить EUR30 на тонну. При цьому, за його словами, в усьому світі для цілей авіації паливо звільнено від цього збору.

Гендиректор "Борисполя" зазначає, що завищена ціна на авіапаливо в Україні негативно впливає на відкриття нових далекомагістральних рейсів.

"Тому що, якщо літак, що прилітає з Європи, може взяти на борт паливо і на зворотний шлях, оскільки різниця в ціні суттєва, то літак, що летить через океан, просто не може собі цього дозволити. А закупити в Україні за підвищеною ціною - це значить відчутно втратити в конкурентоспроможності", - вважає гендиректор аеропорту "Бориспіль".

Як повідомлялося, Павло Рябікін вважає за необхідне стимулювати авіакомпанії, які генерують пасажиропотік в Україні і допомагають "Борисполю" розвиватися як міжнародному хабу.

Аеропорт "Бориспіль" очікує 14% зростання пасажиропотоку в 2019 році, що відповідатиме 19% зростання за минулий рік. При цьому, на думку гендиректора аеропорту, прогнозоване зниження темпів зростання пасажиропотоку пов'язане зі зростанням абсолютної кількості пасажирів.

Міжнародний аеропорт "Бориспіль" є найбільшим в Україні із загальною займаною площею близько тисячі га. Має дві злітно-посадочні смуги: одну - завдовжки 4 тис. м, завширшки 60 м, другу - завдовжки 3,500 тис. м, завширшки 63 м. На його території розташовані чотири пасажирські термінали і поштово-вантажний комплекс.

Поряд зі львівським аеропортом ім. Данила Галицького, аеропорт "Бориспіль" обслуговує рейси Ryanair до/з України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА