08:51 16.01.2019

Нафта стабільна після оприлюднення даних API про запаси, Brent у $60,7 за барель

2 хв читати
Нафта стабільна після оприлюднення даних API про запаси, Brent у $60,7 за барель

Ціни на нафту в середу стабільні після оприлюднення даних Американського інституту нафти (API) про запаси. Напередодні активне зростання ринку підтримали повідомлення про нові стимули Китаю, що включають зниження податків.

При цьому трейдери та аналітики розраховують на скорочення товарних запасів нафти в США в офіційних даних міністерства енергетики вшосте за сім тижнів.

Вартість березневих ф'ючерсів на Brent на лондонській біржі ICE Futures збільшилася на $0,05 (0,08%), до $60,69 за барель.

Ф'ючерс на WTI на лютий на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) до цього часу подорожчав на 3 центи (0,06%) - до $52,13 за барель.

За підсумками торгів у вівторок нафта Brent подорожчала на $1,65 (2,80%) - до $60,64 за барель, а WTI подешевшала на $1,08 (2,09%), до $50,51 за барель.

Згідно з даними API, запаси нафти в США знизилися на тижні, що завершився 11 січня, на 560 тис. барелів, пише MarketWatch.

Водночас інститут повідомив про різке збільшення резервів бензину - відразу на 6 млн барелів, а також про зростання запасів дистилятів на 3,2 млн барелів.

Дані Міненерго США буде оприлюднено в середу. Як показало опитування, проведене агентством Bloomberg, ринок очікує зниження на 2,5 млн барелів.

Аналітики, опитані S&P Global Platts, розраховують на скорочення запасів нафти на 250 тис. барелів. За їхніми оцінками, запаси бензину піднялися на 2,6 млн барелів, дистилятів - на 90 тис. барелів.

Міністр енергетики Саудівської Аравії Халід аль-Фаліх висловив упевненість в тому, що комерційні запаси нафти "повернуться до нормальних середніх значень, що підвищить упевненість ринку".

Американський уряд прогнозує, що до кінця наступного фінансового року (30 вересня 2020 року) США стануть нетто-експортером нафти і нафтопродуктів, а до кінця календарного 2020 року перевищення експорту над імпортом становитиме не менше ніж 1 млн барелів на добу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА