13:55 22.01.2019

Єврокомісія оштрафувала MasterCard на 570,6 млн євро за завищення комісій

2 хв читати
Єврокомісія оштрафувала MasterCard на 570,6 млн євро за завищення комісій

Європейська комісія (ЄК) у вівторок оштрафувала компанію MasterCard на 570,6 млн євро за штучне завищення комісій за обробку транскордонних операцій за дебетовими та кредитними картками у межах Євросоюзу, йдеться в повідомленні відомства.

"Європейські споживачі використовують платіжні картки кожного дня, купуючи продукти харчування чи одяг або здійснюючи покупки в інтернеті. Правила MasterCard перешкоджали пошуку магазинами вигідніших умов, які пропонують банки в інших державах-членах ЄС, і тим самим штучно завищували вартість карткових платежів, завдаючи шкоди споживачам і рітейлерам ЄС", - заявила член Єврокомісії з питань конкуренції Маргрете Вестагер.

При цьому в повідомленні ЄК наголошується, що штраф MasterCard було знижено на 10%, оскільки компанія співпрацювала зі слідством.

MasterCard у прес-релізі схвалила завершення давнього розслідування, наголосивши, що воно стосувалося "виключно старої практики", якої вона дотримувалася менше двох років. "Зміна поточної ділової практики MasterCard не потрібна", - йдеться в документі.

Розслідування Єврокомісії стосовно платіжних систем розпочалося ще у 2013 році, через два роки відомство направило MasterCard повідомлення про претензії. У документі зазначалося, що правила MasterCard не дають банкам пропонувати рітейлерам, розташованим в іншій державі Європейської економічної зони (ЄЕЗ), нижчі тарифи, ніж ті, які діють у такій державі.

Єврокомісія також стверджувала, що MasterCard порушувала антимонопольне законодавство ЄС, "встановлюючи штучно завищену мінімальну вартість обробки транзакцій із використанням карт MasterCard, випущених в інших регіонах світу".

У 2017 році MasterCard очікувала, що штраф може становити до 1 млрд євро, але в грудні 2018 року зарезервувала під нього $650 млн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА