11:41 24.01.2019

ДФС повідомила про оформлення рекордних 2,7 тис. авто на єврономерах за добу

1 хв читати
ДФС повідомила про оформлення рекордних 2,7 тис. авто на єврономерах за добу

Державна фіскальна служба (ДФС) відзвітувала про оформлення 2,7 тис. автомобілів з іноземною реєстрацією протягом 22 січня, тоді як загалом станом на цю дату кількість оформлених за пільговими умовами автомобілів досягла 44 тис. транспортних засобів.

"Загалом з 25 листопада 2018 року до 22 січня 2019 го включно було оформлено майже 44 тис. авто з єврономерами... За ці транспортні засоби було сплачено майже 2,8 млрд грн", - зазначила ДФС на сайті.

Відомство уточнило, що 36,7 тис. з цієї кількості автомобілів перебували в Україні з порушенням митних правил, за що їхні власники сплатили 312 млн грн (по 8,5 тис. грн).

Як повідомлялося, Верховна Рада ухвалила закони про зниження акцизного податку з автомобілів і про посилення контролю над переміщенням і використанням автомобілів, зареєстрованих в інших державах. Власникам авто на єврономерах (т.зв. "євроблях") встановлено пільгову ставку акцизу (з коефіцієнтом 0,5) для розмитнення протягом 90 календарних днів.

Відповідні норми набули чинності 25 листопада 2018 року, таким чином, дія пільгових умов для розмитнення триватиме до 22 лютого 2019 року, після чого власники таких авто сплачуватимуть за оформлення повну ставку акцизу. А з травня цього року вступають у дію жорсткі фінансові санкції, що передбачають, зокрема, і конфіскацію транспортного засобу.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА