16:49 05.02.2019

"Солтекс Капітал" купив на голландському аукціоні права на ТРЦ Respublika

3 хв читати
"Солтекс Капітал" купив на голландському аукціоні права на ТРЦ Respublika

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) під час аукціону у вівторок продав права вимог за двома кредитами ліквідованого банку "Надра", в заставі за якими перебуває недобудований столичний торговельно-розважальний центр (ТРЦ) Respublika.

Згідно з даними системи "ProZorro.Продажі", переможець торгів з'явився о 16:12 вівторка на останньому кроці другого етапу голландського аукціону за лотом F51GL39130. Ним виявилося ТОВ "Солтекс Капітал", яке запропонувало за лот 777,131 млн грн (без ПДВ).

Під час етапу закритих цінових пропозицій, від інших учасників торгів пропозицій про підвищення ціни не надійшло. Отже, права вимоги за кредитами, в заставі за якими перебуває недобудований столичний торговельно-розважальний центр (ТРЦ) Respublika, продано за 777,131 млн грн.

Лот включає права вимоги за кредитами, в забезпечення за якими передано найбільший недобудований ТРЦ на вул. Великій Окружній, 1, 1а, 1в, у Києві. Також у заставі банку - іпотека трьох земельних ділянок загальною площею 15,72 га та майнові права за попередніми договорами оренди торгових площ у ТРЦ.

Як повідомлялося, раніше НБУ повідомив про рішення розбити процес торгів за цим лотом на три етапи. На перших торгах ціна може знизитися з 2,59 млрд грн максимально до 1,03 млрд грн, на других - із 2,59 млн грн до 777 млн грн, на третіх - із 2,59 млн грн до 518 млн грн.

Раніше повідомлялося, що в день запланованих торгів, 13 грудня, в системі Prozorro.Sale з'явився документ із рішенням виконавчої дирекції ФГВФО скасувати торги і зняти лот із продажу в зв'язку з рішенням Національного банку від 12 грудня 2018 року про визнання недійсними умов його продажу.

Водночас, як випливає з даних на Prozorro.Sale, торги за лотом все-таки розпочалися в четвер о 9:36 і, незважаючи на рішення, яке надійшло о 10:53, про скасування торгів, продовжилися орієнтовно до 16:00. Після чого було визначено переможця, який запропонував ціну в 543,9 млн грн. Але незабаром після цього з'явилося оголошення про скасування торгів.

Тоді агентству "Інтерфакс-Україна" в НБУ повідомили, що рішення про скасування аукціону було ухвалено через ризик реалізації активу за заниженою ціною.

До цього востаннє права вимоги за цими кредитами виставлялися без можливості зниження ціни продажу - зі стартовою ціною 1,1 млрд грн - у травні 2018 року. Тоді аукціон не відбувся через відсутність учасників торгів.

Реалізацію проекту будівництва ТРЦ Respublika було припинено в 2015 році за рішенням власника.

Введення в експлуатацію ТРЦ Respublika загальною площею 298 тис. кв. м (орендна - 135 тис. кв. м), будівництво якого було розпочато в навесні 2012 року на Кільцевій дорозі 1, 1-а, 1-в Києві, планувалося в четвертому кварталі 2014 року, пізніше його було перенесено на березень 2015 року.

У ТРЦ Respublika, який після відкриття стане найбільшим ТРЦ у Києві та Україні, буде розташовано 450 магазинів і зону розваг на площі понад 22 тис. кв. м. ТРЦ увійде до складу найбільшого в Україні МФК Respublika загальною площею 1,625 млн кв. м.

Інвестором проекту ТРЦ Respublika є бізнесмен Дмитро Фірташ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА