12:00 13.02.2019

"Укрпошта" визнає 30% заборгованість із передплати перед друкованими ЗМІ та обіцяє погасити до кінця лютого

2 хв читати
"Укрпошта" визнає 30% заборгованість із передплати перед друкованими ЗМІ та обіцяє погасити до кінця лютого

АТ "Укрпошта" визнає факт затримки у виплаті грошей за оформлену передплату на друковані видання видавництвам, яка, за даними компанії, становить не більше ніж 30% загальної суми, повідомив у коментарі "Інтерфакс-Україна" гендиректор компанії Ігор Смілянський.

"Затримки з поверненням коштів із передплати є, але невеликі, не більше ніж 30% загальної суми. Пов'язано це з тим, що йдучи назустріч проханням видавців та органів влади "Укрпошта" зберегла роботу, зокрема і планово-збиткових відділень", - зазначив він.

Голова "Укрпошти" наголосив, що передбачені в бюджеті гроші на покриття цих збитків очікуються найближчим часом.

"Відповідно, до кінця лютого всі питання щодо розрахунку з видавництвами буде вирішено", - запевнив І.Смілянський.

Раніше Національна спілка журналістів України (НСЖУ) вкотре зажадала від наглядової ради "Укрпошти" звільнити І.Смілянського через, на їхню думку, завищені тарифи на доставку періодики, закриття відділень у селах і скорочення штату.

Крім того, в НСЖУ вирішили рекомендувати Кабінету Міністрів накласти мораторій на закриття поштових відділень і скорочення персоналу "Укрпошти"; призначити незалежний аудит поштових тарифів на передплату та доставку періодики за участю представників НСЖУ; розробити та затвердити цільову програму державної підтримки друкованої преси в Україні і внести зміни до держбюджету на 2019 рік, виділивши кошти на одноразову фінансову допомогу реформованим ЗМІ.

НСЖУ, крім цього, вкотре виступила за скасування державного мита на газетний папір імпортного виробництва, а також за розгляд можливості виготовлення українського газетного паперу.

Як повідомлялося з посиланням на дані "Укрпошти", українці на 2019 рік через АТ купили за передплатою 7,8 млн прим. видань, що на 10% менше, ніж у 2018 році (4,5 млн прим. - загальнодержавні видання, 3,3 млн прим. - місцеві).

"Укрпошта" називає причиною 10-відсоткового зниження передплати на друковані ЗМІ в I-II кв.-2019 скорочення сільського населення і перехід на цифрові медіа.

У листопаді 2018 року Національна спілка журналістів України (НСЖУ) висловила недовіру генеральному директору ПАТ "Укрпошта" Ігорю Смілянському й закликала владу створити робочу групу для вироблення протекціоністської політики щодо українських друкованих ЗМІ, а в серпні того самого року заявила про необхідність накладення урядового мораторію на підвищення поштових тарифів на доставку газет.

У квітні 2018 року Міністерство інфраструктури України затвердило тарифи "Укрпошти" на прийом і доставку періодичних друкованих видань за передплатою. Перший етап тривав із 1 липня до 31 грудня 2018 року, коли тарифи підвищувалися в середньому на 24,7%. Другий етап передбачає підвищення з 1 січня 2019 року рівня тарифів на 19,2% порівняно з першим.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА