10:06 25.02.2019

На рахунки ПФ надійшло майже 13,6 млрд грн від пільгового розмитнення авто - Порошенко

2 хв читати
На рахунки ПФ надійшло майже 13,6 млрд грн від пільгового розмитнення авто - Порошенко

Кошти від пільгового митного оформлення автомобілів у розмірі майже 13,6 млрд грн уже перебувають на рахунку Пенсійного фонду, заявляє президент України Петро Порошенко.

"Наша команда запропонувала, що всі кошти від "євроблях" мають піти до Пенсійного фонду. Тоді нам говорили, що надійде не більш як мільярд... На сьогодні, в результаті механізму пільгового розмитнення, надійшло майже 13,6 млрд (грн - ІФ), зокрема майже 6 млрд за програмою старих автомобілів", - сказав П.Порошенко на нараді в Пенсійному фонді України в понеділок у Києві.

Президент наголосив, що ці кошти підуть на виплати найменш захищеним пенсіонерам, тим, "хто отримує найменшу пенсію".

Глава держави заперечив опонентам, які говорять, що такі виплати є підкупом. "Так, ми всі наступні п'ять років у рамках нашої боротьби з бідністю підкуповуватимемо пенсіонерів, збільшуючи їм пенсії, людей праці, збільшуючи їм зарплату, багатодітні сімї, збільшуючи їм допомогу, - це наша стратегія боротьби з бідністю", - сказав П.Порошенко.

Як повідомлялося, Верховна Рада в 2018 році ухвалила закони про зниження акцизного податку з автомобілів і про посилення контролю над переміщенням і використанням автомобілів, зареєстрованих в інших державах. При цьому власникам авто на єврономерах встановлено пільгову ставку акцизу (з коефіцієнтом 0,5) для розмитнення протягом 90 календарних днів.

Відповідні норми набули чинності 25 листопада 2018 року, отже, дія пільгових умов для розмитнення триватиме до 22 лютого 2019 року, після чого власники таких авто сплачуватимуть за оформлення повну ставку акцизу. А з травня цього року набувають чинності жорсткі фінансові санкції, які передбачають, зокрема, і конфіскацію транспортного засобу.

Згідно з даними Державної фіскальної служби, від початку дії пільгового періоду для розмитнення автомобілів до 20 лютого 2019 року митниці оформили 204,7 тис. транспортних засобів, за що їхні власники сплатили майже 12,8 млрд грн. Із них 130,4 тис. - автомобілі з іноземною реєстрацією, які були ввезені з 1 січня 2015 року до набуття чинності новими правилами, за рахунок їх розмитнення до бюджету надійшло понад 8 млрд грн. При цьому з порушеннями вимог митного законодавства перебували 112,5 тис. авто, за що їхні власники сплатили 957 млн грн (8,5 тис. грн за кожен автомобіль).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА