08:57 26.02.2019

Нафта надалі дешевшає після падіння напередодні, Brent торгується близько $64,6 за барель

2 хв читати
Нафта надалі дешевшає після падіння напередодні, Brent торгується близько $64,6 за барель

Ціни на нафту еталонних марок знижуються під час азіатських торгів у вівторок після обвалу в понеділок, спричиненого заявами президента США Дональда Трампа.

Квітневі ф'ючерси на Brent на Лондонській біржі ICE Futures подешевшали на $0,14 (0,22%) - до $64,62 за барель. На торгах у понеділок їхня ціна впала на $2,36 (3,52%) і становила на закриття $64,76 за барель.

Вартість ф'ючерсу на WTI на квітень на електронній сесії на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) знизилася на цей час на $0,27 (0,49%) - до $55,21 за барель. На попередніх торгах WTI подешевшала на $1,78 (3,11%), до $55,48 за барель.

Із кінця минулого року ціни на нафту зросли майже на 30%.

"Нафтові ціни піднімаються занадто високо. ОПЕК, будь ласка, розслабся і не перестарайся. Світ не витримає зростання цін, він уразливий", - написав напередодні Д.Трамп у Twitter.

Раніше американський президент неодноразово закликав країни ОПЕК до зниження цін на нафту, пояснюючи це необхідністю зменшити витрати споживачів на бензин і витрати на пальне для авіакомпаній.

"Після активного ралі на нафтовому ринку з початку року заяви Д.Трампа про ОПЕК були лише питанням часу", - зазначає аналітик Rakuten Securities Сатору Йосіда. "Саудівська Аравія багатьом зобов'язана Трампу, який захищав її після вбивства саудівського журналіста, і не можна виключити, що саудити можуть поступитися вимозі президента США", – додає він.

Учасники ринку також очікують даних про запаси палива в Штатах, які оприлюднить Американський інститут нафти (API) у вівторок, а міністерство енергетики країни - в середу. За оцінками опитаних Bloomberg аналітиків, запаси нафти в США минулого тижня зросли на 3 млн барелів.

Якщо прогноз підтвердиться, тижневий підйом стане шостим поспіль.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА