09:01 27.02.2019

Нафта продовжує підйом на даних API про запаси в США, Brent вище $65,6 за барель

2 хв читати
Нафта продовжує підйом на даних API про запаси в США, Brent вище $65,6 за барель

Нафтовий ринок на азіатських торгах у середу продовжує підйом завдяки даним Американського інституту нафти (API) про несподіване скорочення товарних запасів палива в США.

Ціна квітневих ф'ючерсів на Brent на лондонській біржі ICE Futures збільшилася на $0,43 (0,66%) - до $65,64 за барель. За підсумками попередньої сесії контракти на Brent зросли в ціні на $0,45 (0,7%) - до $65,21 за барель.

Вартість ф'ючерсу на WTI на квітень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) підвищилася до цього часу на $0,49 (0,88%), до $55,99 за барель. У вівторок квітнева WTI піднялася на 2 центи (0,05%), до $55,50 за барель.

Збій на ф'ючерсних біржах CME Group через технічні проблеми впливав і на торги на NYMEX протягом декількох годин у вівторок, заявили представники CME. Водночас, як зазначають американські видання, торги на NYMEX не зупинялись.

У понеділок президент США Дональд Трамп висловив невдоволення поточним рівнем цін на нафту, який він вважає завищеним. У результаті нафта подешевшала найшвидшими темпами з початку року. У вівторок ринок демонстрував стримані зміни, все ще реагуючи на слова Д.Трампа.

Водночас зберігаються очікування, що країни ОПЕК+ продовжать обмежувати нафтовидобуток. За даними The Wall Street Journal, на зустрічі в квітні представники ОПЕК+ продовжать чинну угоду, щоб підтримати зростання цін.

За оцінками API, комерційні запаси нафти в США за підсумками тижня, що завершився 22 лютого, скоротилися на 4,2 млн барелів, при цьому резерви бензину впали на 3,8 млн барелів, але запаси дистилятів зросли на 400 тис. барелів.

Тепер увагу трейдерів направлено на дані Міненерго США про запаси енергоносіїв, які буде оприлюднено в середу. Експерти, опитані Informa Economics, прогнозують зростання запасів нафти в США на 3,5 млн барелів. За їхніми оцінками, резерви бензину в країні зменшилися минулого тижня на 1,5 млн барелів, а запаси дистилятів скоротилися на 2,5 млн барелів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА