21:39 05.03.2019

"Дарниця" веде переговори про партнерство з великими зарубіжними компаніями

2 хв читати
"Дарниця" веде переговори про партнерство з великими зарубіжними компаніями

 ПрАТ "Фармацевтична фірма "Дарниця" (Київ) веде переговори про стратегічне партнерство з великими зарубіжними компаніями.
Про це повідомив голова виконавчої ради керуючої компанії ПрАТ "Фармацевтична фірма "Дарниця" Дмитро Шимків в інтерв'ю виданню Investory News.
"Ми перебуваємо в переговорному процесі з багатьма компаніями. Ми дивимося на великі компанії, адже у нас великі амбіції. Ми шукаємо синергію, розширення портфеля препаратів, екстенсивне зростання, компанії, які мають можливості виходу на різні ринки", - зазначив він.
Шимків не назвав, з ким саме ведуться переговори, але уточнив, що мова йде про компанії не тільки з Європи, але й з інших регіонів. Він також повідомив, що серед варіантів співпраці "Дарниця" розглядає та придбання зарубіжних компаній.
"Ми біжимо максимально швидко. Чекати часу немає. Зараз формуємо раду директорів, ведемо переговори з інвестиційними компаніями, з банками, з потенційними партнерами. Протягом 2019 р. ми прогнозуємо цікаві угоди", - сказав топ-менеджер "Дарниці".
Шимків також повідомив, що в 2019 році "Дарниця" має намір перейти на електронний документообіг за стандартами світової фармацевтики. Він зазначив, що "Дарниця" інвестує в інновації 10% свого валового доходу, і ці інвестиції постійно зростають.
"Далі ми говоримо про реформування ради директорів. Це тривалий процес. Ми бачимо, кого хочемо залучити, а це не робиться швидко", - додав він.
В інтерв'ю Шимків підкреслив, що поки не має наміру повертатися в політику, а в найближчі кілька років бачить себе на нинішній посаді в "Дарниці".
ПрАТ "Фармацевтична фірма "Дарниця" засновано в 1930 році. Є лідером в Україні за обсягом виробництва ліків у натуральному вираженні. Портфель компанії включає близько 250 найменувань готових лікарських засобів.
В 2018 році "Дарниця" збільшила чистий прибуток на 31,3%, до 449,134 млн грн, а чистий дохід від реалізації продукції – на 18,7%, до 3,002 млрд грн. За цей же рік компанія вивела на ринок 12 нових препаратів, а в даний час готує до виробництва 91 лікарський бренд. Крім того, в 2018-м "Дарниця" перемогла в трьох номінаціях всеукраїнського конкурсу "Вибір року".
Бенефіціарами компанії є сім'я Загорій, в тому числі депутат Верховної Ради VIII скликання Гліб Загорій.
Дмитро Шимків з 2014 по 2018 рік працював заступником голови Адміністрації Президента України, до цього очолював українське представництво компанії Microsoft.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Вирішити проблеми на українсько-польському кордоні допоможе спільний митний контроль - Верещук

"Укрнафта" отримала 138 тонн добового дебіту нафти після інтенсифікації видобутку на одному з західних родовищ

Посівна-2024 випереджає на 8,3% минулорічну - посіяно 476,7 тис. га ярих

РФ останніми атаками вибила 10-12% наявної в березні потужності генерації е/е - директор ЦДЕ

Експорт українським морським коридором за 7 міс. сягнув 33,8 млн тонн - Кубраков

Українсько-польські переговори аграрних асоціацій - є розуміння щодо широкої низки продуктів, щодо зерна рішення немає

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА