08:40 20.03.2019

Нафта в'яло дешевшає, незважаючи на дані про скорочення запасів у США, Brent близько $67,5 за барель

2 хв читати

Ціни на нафту еталонних марок в'яло знижуються під час азіатських торгів у середу, незважаючи на дані Американського інституту нафти (API), що оголосив про скорочення товарних запасів палива в США другий тиждень поспіль.

Учасників ринку трохи занепокоїли повідомлення в ЗМІ про те, що статус торговельних переговорів США і Китаю залишається під знаком питання.

Травневі ф'ючерси на Brent на лондонській біржі ICE Futures подешевшали на $0,07 (0,10%) - до $67,54 за барель.

Вартість ф'ючерсу на WTI на квітень на електронній сесії на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) зменшилася на цей час на $0,16 (0,27%) - до $58,87 за барель. Торги квітневим контрактом на WTI завершуються в середу, активніший травневий ф'ючерс опустився на 0,3%, до $59,12 за барель.

У вівторок травневий контракт на Brent підвищився на 7 центів (0,1%), до $67,61 за барель, а квітнева WTI опустилася на 6 центів (0,1%), до $59,03 за барель.

За інформацією агентства Bloomberg, китайська сторона заперечує проти цілої низки американських вимог. Водночас стало відомо, що торговельний представник США Роберт Лайтхайзер і міністр фінансів Стівен Мнучін наступного тижня планують вилетіти до Пекіна, щоб надати нового імпульсу переговорам з укладення торговельного договору з Китаєм.

"Ознаки перешкод в американсько-китайських переговорах про торгівлю, схоже, призвели до погіршення настроїв на ринках, долар США розвернувся вгору після нещодавньої слабкості, відповідно, нафту помалу розпродають", - йдеться в огляді аналітиків ANZ.

За оцінками API, комерційні запаси нафти в США за підсумками тижня, що завершився 15 березня, скоротилися на 2,133 млн барелів, тоді як аналітики, навпаки, очікували підвищення на 309 тис. барелів, пише OilPrice. За 11 звітних періодів від початку року запаси скоротилися на 1,5 млн барелів, зазначає API.

При цьому резерви бензину минулого тижня впали на 2,794 млн барелів замість очікуваного скорочення на 2,125 млн барелів, а запаси дистилятів зменшилися на 1,607 млн барелів.

Тепер увага трейдерів спрямована на дані Міненерго США щодо запасів енергоносіїв, які буде оприлюднено в середу. Експерти, опитані S&P Global Platts, прогнозують зростання запасів нафти в США на 1 млн барелів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА