20:13 17.04.2019

ЄС підготував попередній список товарів зі США для впровадження імпортних мит

2 хв читати
ЄС підготував попередній список товарів зі США для впровадження імпортних мит

Європейський Союз підготував перелік товарів зі США, на які він може впровадити імпортні мита у відповідь на аналогічні заходи Вашингтона.

Попередній список складається з понад 400 товарів, постачання яких на рік загалом становлять близько $20 млрд, повідомила в середу Європейська Комісія. Зокрема, до нього внесено живу й заморожену рибу, горіхи, сухофрукти, кетчуп, вино, тютюн, алкогольні напої, валізи, рюкзаки, літаки, вертольоти, трактори та відеоігри.

Єврокомісія заявила про початок громадських консультацій щодо цього переліку з метою вжиття заходів у рамках конфлікту навколо авіаконцерну Boeing після відповідного рішення Світової організації торгівлі (СОТ). Вони триватимуть до 31 травня 2019 року.

Консультації спрямовані на визначення зацікавлених сторін, які, можливо, постраждали, від субсидій Boeing з боку держави, зазначається в заяві ЄК.

"Європейські компанії повинні мати можливість вести конкуренцію на справедливих і рівних умовах. Ми вважаємо, що головну роль має відігравати діалог", - заявила єврокомісар з питань торгівлі Сесілія Мальмстрем, яку цитує Deutsche Welle.

СОТ 11 квітня опублікувала остаточний звіт щодо спору навколо Boeing, у якому визнала, що субсидії США в розмірі $12 млрд порушили принцип чесної конкуренції з європейським Airbus і завдали йому значної шкоди.

Скарги на законність субсидій, отриманих Boeing від США і Airbus від Євросоюзу, були направлені до СОТ в один день - 6 жовтня 2004 року. Відтоді США і ЄС по черзі звинувачують одне одного в незаконному наданні субсидій своїм авіабудівникам. У травні 2018 року СОТ визнала субсидії ЄС для Airbus обмеженням інтересів Boeing, США тоді відразу пригрозили Євросоюзу штрафними заходами. В березні 2019 року СОТ встала на бік ЄС, заявивши, що в США надавалася незаконна фінансова підтримка Boeing.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА