12:20 25.04.2019

ВР дозволила не зараховувати до держбюджету гроші донорів на протимінну діяльність, а направляти їх безпосередньо операторам

2 хв читати
ВР дозволила не зараховувати до держбюджету гроші донорів на протимінну діяльність, а направляти їх безпосередньо операторам

Верховна Рада України ухвалила закон, який має удосконалити механізми залучення фінансування для заходів протимінної діяльності.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", відповідний законопроект (№10180) "Про внесення змін до закону про протимінну діяльність в Україні" за основу та в цілому підтримали 234 народних депутати на пленарному засіданні парламенту в четвер.

Ухвалений закон дозволить не зараховувати до державного бюджету гроші, які надають донори, як це передбачено наразі.

Фінансові ресурси, які надаються донорами операторам протимінної діяльності з метою вжиття заходів у сфері протимінної діяльності на території України, не підлягатимуть зарахуванню до державного бюджету. Їх використовуватимуть за напрямами, узгодженими з уповноваженим оперативним органом протимінних операцій.

Закон набуде чинності наступного дня після публікації.

Як повідомлялося, 6 грудня 2018 року Верховна Рада ухвалила в другому читанні та в цілому законопроект про протимінну діяльність в Україні №9080-1.

Посольства Великої Британії та США закликали український парламент ухвалити поправки до цього закону, дозволивши пряме донорське фінансування організацій, що займаються протимінною діяльністю. "Уся робота під загрозою зриву, якщо Верховна Рада оперативно не затвердить невеликі поправки до нового закону про розмінування", - написала посол Великої Британії в Україні Джудіт Гоф у блозі на сайті інтернет-видання "Українська правда" в середу.

За її словами, міжнародне співтовариство занепокоєне щодо того, що закон унеможливлює пряме донорське фінансування виконавців. "Зокрема, це означає, що тепер наші гроші мають іти просто до держбюджету, й ми втратимо контроль і нагляд над тим, як витрачаються кошти британських платників податків. Ми завжди чітко заявляли, що для нас це "червона лінія", адже як донори ми просто не можемо перераховувати гроші безпосередньо до держбюджету будь-якої країни, де ми працюємо", - пояснила Дж.Гоф.

22 березня голова Верховної Ради Андрій Парубій, його перший заступник Ірина Геращенко і член комітету з питань нацбезпеки Іван Вінник зареєстрували проект закону №10180 про внесення змін до закону про протимінну діяльність в Україні щодо вдосконалення механізмів залучення фінансування заходів протимінної діяльності. Документ очікує висновків профільного комітету.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА