18:43 03.05.2019

Концепція розвитку аеропорту "Бориспіль" передбачає EUR3,4 млрд інвестицій і паспотік на рівні 54 млн осіб на рік до 2045-го

2 хв читати
Концепція розвитку аеропорту "Бориспіль" передбачає EUR3,4 млрд інвестицій і паспотік на рівні 54 млн осіб на рік до 2045-го

 Урядовий комітет схвалив Концепцію розвитку Міжнародного аеропорту "Бориспіль" до 2045 року, що передбачає інвестиції в обсязі EUR3,4 млрд і збільшення пасажиропотоку до 54 млн пасажирів на рік (сьогодні 12 млн пас/рік).

Як наголошується в концепції розвитку аеропорту, текст якої має агентство "Інтерфакс-Україна", планується, що аеропорт може забезпечити обслуговування в 2019 році - 14,4 млн пасажирів, у 2030 році - 27,7 млн пасажирів, у 2040 році - 44, 3 млн пасажирів і в 2045 році – майже 53,9 млн пасажирів.

Для досягнення цілей концепції до 2021 року передбачаються, зокрема: реконструкція другої злітно-посадкової смуги; подовження галереї та перону терміналу D на південь; реконструкція вантажного терміналу; будівництво нового офісного центру.

На другому етапі (2022-2024 рр.): початок будівництва першої черги основного пасажирського терміналу, з'єднаної з подовженою галереєю терміналу D; будівництво нових швидкісних руліжних доріжок і модернізація наявних руліжних доріжок першої злітно-посадкової смуги; пристрій нових місць стоянки повітряних суден; будівництво нового вантажного терміналу тощо.

На третьому етапі (2025-2031 рр.): будівництво другої черги основного пасажирського терміналу; перенесення наявних аварійно-рятувальних станцій; облаштування зони технічного обслуговування авіакомпаній; будівництво перону та ангарів для технічного обслуговування повітряних суден.

На наступних етапах (2034-2045 рр.): будівництво наступних черг основного пасажирського терміналу; розширення вантажного сектора; подовження галереї основного пасажирського терміналу та розширення наявних потужностей паливозапраного комплексу та інженерної інфраструктури.

Загальна площа земельних ділянок, що перебувають у користуванні аеропорту, становить 937,6 гектара. Передбачається додаткове відведення земельних ділянок площею приблизно 600 гектарів під розвиток інфраструктури аеропорту за рахунок земельних ділянок, які перебувають у власності або користуванні фізичних або юридичних осіб у порядку і відповідно до законів України.

Передбачається також реконструкція наявної та будівництво нової під'їзної автодороги для розподілу транспортних потоків на в'їзді та виїзді.

Для доставки вантажів передбачається будівництво окремої дороги до виробничо-технічної зони з південного боку аеропорту.

Крім цього, через збільшення обсягів пасажирських перевезень передбачається можливість будівництва підземної залізниці до центрального терміналу аеропорту.

Як повідомлялося, аеропорт "Бориспіль" у 2018 році наростив пасажиропотік на 19% - до 12,6 млн осіб, й очікує 14%-го зростання пасажиропотоку в 2019 році, що відповідатиме 19%-му зростанню за минулий рік. При цьому, на думку керівництва аеропорту, прогнозоване зниження темпів зростання пасажиропотоку пов'язано зі збільшенням абсолютної кількості пасажирів.

Міжнародний аеропорт "Бориспіль" є найбільшим в Україні із загальною займаною площею майже 1 тис. га. Має дві злітно-посадкові смуги: одну - довжиною 4 тис. м, шириною 60 м, другу - довжиною 3,500 тис. м, шириною 63 м. На його території розташовані чотири пасажирських термінали і поштово-вантажний комплекс.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА