16:25 13.05.2019

Єврокомісія оштрафувала найбільшого у світі виробника пива

2 хв читати
Єврокомісія оштрафувала найбільшого у світі виробника пива

Європейська Комісія оштрафувала корпорацію AB InBev на 200 млн євро за порушення антимонопольних правил ЄС.

У Брюсселі дійшли висновку, що найбільший у світі виробник пива зловжив своїм домінуючим становищем на бельгійському пивному ринку, перешкоджаючи імпорту в Бельгію свого пива Jupiler із Нідерландів за нижчою ціною.

"Бельгійські споживачі платять за своє улюблене пиво дорожче, тому що AB InBev довільно обмежують його продаж між Нідерландами та Бельгією", - пояснила це рішення комісар ЄС з питань конкуренції Маргрет Вестагер у комюніке, поширеному в понеділок.

Anheuser-Busch InBev NV/SA (AB InBev) - найбільша пивоварна компанія у світі. Його найпопулярніший пивний бренд у Бельгії - Jupiler, на який за загальним обсягом продажу припадає приблизно 40% бельгійського ринку пива. Компанія продає Jupiler також в інших державах-членах ЄС, зокрема в Нідерландах і Франції. В Нідерландах через вищу конкуренцію вона реалізує його рітейлерам і оптовикам дешевше, ніж у Бельгії. Ті, у свою чергу, ввозять його до Бельгії.

AB InBev використовувала різні способи, щоб перешкодити транскордонному продажу. Зокрема, вона змінила дизайн і зміст етикеток тари пива, що продається в Нідерландах так, щоб обов'язкова інформація на них була лише голландською мовою. Вона обмежила постачання пива нідерландським оптовикам, щоб у них було менше можливостей продавати його в сусідній Бельгії.

Єврокомісія дійшла висновку, що компанія AB InBev у період з 9 лютого 2009 року по 31 жовтня 2016 року зловжила домінуючим становищем і порушила антимонопольні правила ЄС. Вона "позбавила європейських споживачів основної вигоди від єдиного ринку ЄС, а саме можливості вигідніше здійснювати покупки".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА