10:17 16.05.2019

Газова директива ЄК не зможе зупинити Nord Stream 2 - Меркель

2 хв читати
Газова директива ЄК не зможе зупинити Nord Stream 2 - Меркель

 Газова директива Єврокомісії у новій редакції не зможе зупинити будівництво газопроводу Nord Stream 2, проект відбудеться з високим ступенем імовірності, заявила канцлер ФРН Ангела Меркель.

"Нова газова директива дає Єврокомісії більше можливостей для заперечень. Але вона не зможе цьому запобігти", - сказала канцлер напередодні ввечері, виступаючи на заході в місті Равенсбург, її слова наводить газета "Гандельсблатт".

"Проект отримав більшу частину дозволів", - зазначила вона.

При цьому, за словами Меркель, буде збережено транзит газу через Україну, яка має залишатися "транзитною країною, незважаючи на Nord Stream 2". Меркель планує обговорити це питання з новим президентом України і вже обговорила з президентом РФ.

"Тут я дала слово", - сказала канцлер.

При цьому головний кандидат на виборах до Європарламенту від Європейської народної партії, представник німецького Християнсько-соціального союзу Манфред Вебер заявив, що в разі свого обрання на посаду голови Єврокомісії він виступатиме за зупинення проекту. Меркель вважає, що Вебер у такий спосіб озвучує побоювання країн Східної Європи.

"Але загалом, я думаю, що це виправданий проект", - заявила політик.

Будівництво газопроводу "Північний потік 2" наразі активно триває, на території Німеччини будують станцію приймання газу. Відсутній лише один дозвіл на будівництво дном Балтійського моря - від влади Данії, хоча компанія-оператор уже подала дві заявки на два різних маршрути прокладення труби.

Напередодні стало відомо, що Данське енергетичне агентство (ДЕА) як координувальний орган представило на розгляд громадськості звіт про оцінку впливу на навколишнє середовище (ОВНС) маршруту морського газопроводу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА