13:03 16.05.2019

"Укрпошті" не потрібен Головпоштамт, його можна продати

2 хв читати
"Укрпошті" не потрібен Головпоштамт, його можна продати

 "Укрпошта" (Київ) не бачить потреби у використанні будівлі Головпоштамту в Києві й хоче його продати, повідомив глава компанії Ігор Смілянський на презентації річного звіту компанії в Києві в четвер.

"Головпоштамт нам не потрібен. Навіщо сидіти всій "Укрпошті", зокрема й головному офісу, в центрі Києва? Вважаю, що в центрі Києва таку чудову будівлю можна набагато краще пристосувати під потреби киян і самого міста. Можна готель побудувати, наприклад..." - сказав він.

За словами Смілянського, "якщо на те буде воля держави", компанія залюбки продасть історичну будівлю в центрі столиці та переїде в більш компактну будівлю в іншому районі міста. При цьому він зазначив, що така стратегія стосується не лише київського, а й інших сортувальних центрів і офісів "Укрпошти" в обласних центрах.

Глава компанії також сказав, що розміщення Головпоштамту в центрі Києва спричиняє проблеми з доставкою пошти в разі, якщо в столиці відбуваються протестні акції або демонстрації, через які транспорт не може виїхати з Головпоштамту, відповідно, втрачається час доставки кореспонденції.

"Історично пошта працювала через залізницю. Тому всі вони (сортувальні центри в регіонах - ІФ) біля залізничних станцій. Там можна відкрити чудові офіси, готелі. Й абсолютно не потрібно, щоб туди з'їжджалися всі вантажівки "Укрпошти", псували цим міський трафік", - вважає гендиректор "Укрпошти".

За його словами, всі регіональні сортувальні центри вже застаріли, більшість із них багатоповерхові, що значно ускладнює роботу компанії.

Для отримання можливості продати невикористовуване або збиткове майно, за словами Смілянського, "Урпошта" має отримати дозвіл уряду, оскільки наразі компанія не має на це прав.

Як повідомлялося, "Укрпошта" 27 серпня 2018 року за підсумками електронних торгів уклала з ТОВ "Розетка.Уа" (Київ) договір оренди 1,5 тис. кв. м площ на першому поверсі в будівлі Головпоштамту на Хрещатику в Києві.

У лютому 2019 року "Укрпошта" закрила креативний простір "Укрпошта Арт Хаб" у будівлі Головпоштамту в центрі столиці й передасть приміщення в оренду ТОВ "ПФ Рітейл" (дочірня компанія "Vodafone Україна").

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА