13:35 09.03.2021

Процес продажу будівлі "Укрпошти" на Хрещатику може зайняти від двох років, компанія очікуватиме зростання цін на нерухомість

2 хв читати
Процес продажу будівлі "Укрпошти" на Хрещатику може зайняти від двох років, компанія очікуватиме зростання цін на нерухомість

"Укрпошта" планує продати будівлю Головпоштамту на Хрещатику в Києві, але очікуватиме зростання ринку нерухомості зазначається в повідомленні "Укрпошти" у вівторок.

"Сказати точно, коли ми продамо будівлю на Хрещатику, зараз складно. Цей процес може зайняти від двох років, і на те є свої причини. Свою діяльність ми повністю підпорядковуємо законодавству України, і ви розумієте, скільки процедур це за собою тягне", - наведено слова гендиректора "Укрпошти" Ігоря Смілянського в повідомленні.

За його оцінкою тільки процедурна частина може зайняти більше ніж півтора року.

"Але все також залежатиме і від ситуації на ринку, адже і ми, і держава зацікавлені у найвигіднішому продажі активів. Зараз ринок нерухомості на спаді і бізнес лише відновлюється. Тому ми маємо дочекатись влучного моменту, адже наша ціль не продаж майна, а ефективне використання ресурсів задля розвитку "Укрпошти", - наголошує Смілянський.

В "Укрпошті" зазначають, що сама будівля потребує суттєвих інвестицій у проведення ремонтів і підтримання комунікацій у робочому стані.

"Будівлі, де розташований Головпоштамт, понад 60 років. Стан її фасаду з кожним роком тільки погіршується та потребує ремонту: за попередньою оцінкою, у те, щоб обстукати та відремонтувати будівлю ззовні, потрібно інвестувати 10 млн грн", - зазначають в "Укрпошті".

Водночас, за підрахунками компанії, на ремонт усіх каналізаційних труб необхідно витратити 3 млн грн, а на утримання будівлі (опалення, освітлення, клінінг) щорічно витрачається понад 10 млн грн. На виконання сучасного ремонту, зокрема на оновлення інженерних систем, заміну вікон, побудову системи кондиціонування, внутрішнє перепланування, встановлення нових ліфтів тощо необхідно майже 100 млн грн.

Окрім цього, в "Укрпошті" запевнили, що поштове відділення 01001 в будь-якому разі залишиться на Хрещатику, проте співробітники компанії, які наразі працюють у цій будівлі, переїдуть у сучасний офіс з усіма зручностями.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Concorde Capital проведе масштабну реконструкцію автостанції "Київ"

Єрмак обговорив перспективи інвестування в Україну з делегацією міжнародної групи компаній CRH

ЄІБ готовий надати допомогу Україні в запуску програм соціального житла

ЄІБ розробляє для України програму енергоефективного відновлення житлового фонду бюджетом EUR230 млн

Держава має заохотити великі контейнерні лінії повернутися в порти Одещини - топменеджер "Інтерпайпу"

ArcelorMittal Construction інвестує EUR40 млн у виробництво будматеріалів у Києві

Autodesk знову відклала публікацію річного звіту через перевірку, акції дешевшають на 7,5%

Енергетична незалежність України є значним внеском у безпеку Європи  – президент Vorex

"Запоріжсталь" за 2 роки війни інвестувала в підтримку обладнання понад 1,2 млрд грн, на 2024 рік план - 1 млрд грн

Україна створює максимально сприятливий інвестиційний клімат для потенційних інвесторів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА