13:37 27.05.2019

Дефолт не вигідний новій владі - Милованов

2 хв читати
Дефолт не вигідний новій владі - Милованов

Дефолт не вигідний новій владі, вважає перший заступник голови Ради Національного банку України (НБУ), почесний президент Київської школи економіки Тимофій Милованов.

"Нова влада не зацікавлена в дефолті. Так, Коломойський дає провокаційні інтерв'ю про дефолт. Але дефолту не буде. Дефолт не вигідний, насамперед, новій владі", - написав він у соцмережі Facebook.

"По-перше, дефолт вдарить по бідних людях. І владу винесуть. По-друге, через п'ять років після дефолту ринки знову відкриються. Але від цього ніякої користі сьогоднішній владі не буде ... По-третє, державний борг оплачується за рахунок платників податків. А не Коломойського та інших олігархів. Навпаки, можливо, олігархи позичають гроші державі через ОВДП. Тому їм дефолт не вигідний", - пояснив Милованов.

За його оцінкою, Коломойський повертається до теми дефолту країни з кількох причин, серед яких - прагнення знизити ціни на державний борг, щоб його можна було вигідніше купити.

"То чому ж розмови про дефолт? Я маю дві гіпотези. Перше. Розмови можуть тимчасово знизити ціни на державний борг. І його можна буде вигідніше купити. Тобто, заробити. Друге. Розмови про дефолт відволікають від економічної політики нової влади", - пояснив Милованов.

Екс-співвласник ПриватБанку Ігор Коломойський в інтерв'ю Financial Times сказав, що виступає за оголошення Україною дефолту, зазначаючи, що треба брати приклад із Греції.

"На мою думку, ми маємо ставитися до наших кредиторів, як Греція. Це приклад для України", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА