14:30 28.05.2019

Рада НБУ рекомендувала уряду спростити купівлю фізичними особами держпаперів - Данилишин

2 хв читати
Рада НБУ рекомендувала уряду спростити купівлю фізичними особами держпаперів - Данилишин

Рада Національного банку України (НБУ) за підсумками засідання 28 травня рекомендувала Кабінету Міністрів спростити купівлю фізичними особами державних цінних паперів.

Про це голова Ради НБУ Богдан Данилишин написав на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

"Впровадити окремі механізми розширення бази потенційних інвесторів, у тому числі шляхом спрощення доступу фізичних осіб до ринку ОВДП у національній та іноземних валютах та (або) відновлення практики запозичень у фізичних осіб за допомогою казначейських зобов'язань", - процитував Данилишин рішення ради.

За його словами, Рада НБУ також рекомендувала уряду під час планування показників держбюджету та реалізації політики держзапозичень і податкової політики враховувати зобов'язання НБУ щодо досягнення цілей з інфляції та здійснювану ним грошово-кредитну політику, спрямовану на їх досягнення.

Рада НБУ також рекомендувала Кабінету Міністрів з метою зниження валютних ризиків збільшувати частку державних внутрішніх гривневих запозичень, поглиблювати ринок державних цінних паперів, подовжувати середньозважену строковість ОВДП.

Крім того, Рада НБУ з метою прискорення валютної лібералізації та поліпшення інвестиційного клімату рекомендувала активізувати роботу з імплементації Україною рекомендацій Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) щодо боротьби з ухиленням від оподаткування (Плану дій для боротьби з розмиванням бази оподаткування та виведенням прибутку з-під оподаткування (Base Erosion and Profit Shifting).

Вона також рекомендувала уряду під час планування змін у системі оподаткування забезпечити якісне прогнозування змін в обсягах і графіках бюджетних доходів та попередження ризиків виникнення прихованого дефіциту державного бюджету або тривалих касових розривів, а також передбачити надійні компенсатори можливого тимчасового зменшення податкових надходжень до бюджетів усіх рівнів при плануванні змін у системі оподаткування.

Рада НБУ також рекомендувала уряду з метою детінізації економіки збалансувати податкове навантаження на суб'єкти господарювання та фізичних осіб із використанням більш якісної системи адміністрування податків, а також ініціювати зміни до чинного законодавства для збільшення відповідальності за несплату або несвоєчасну сплату податків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ціна на газ для українських домогосподарств залишиться незмінною ще на один рік - "Нафтогаз"

Україна не планує виставляти газотранспортні потужності на аукціон після завершення транзитного договору з РФ

"Метінвест" з 1 травня підвищить зарплату працівникам виробничих та ремонтних підприємств в Україні

Європейські компанії не зможуть надавати профпослуги своїм "дочкам" у РФ із червня

NovaPay сформувала мережу з 2,8 тис POS-терміналів по Україні

США в рамках тиску на РФ готують санкції проти деяких китайських банків - ЗМІ

"Укрнафта" збільшила запаси на 3 млн тонн нафти та 0,6 млрд куб. м газу

ВР розгляне питання звільнення семи членів Рахункової палати - Железняк

Розвиток ринку біометану допоможе аграріям диверсифікувати бізнес - Мінагрополітики

Moneyveo планує збільшити частку на ринку споживчого кредитування до 14,5-16,5% у 2024 р.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА