10:54 01.06.2019

Падіння ціни на нафту Brent за тиждень перевищило 5%

3 хв читати
Падіння ціни на нафту Brent за тиждень перевищило 5%

Ціни на нафту впали в п'ятницю до мінімальних рівнів більш ніж за три місяці, завершуючи зниженням, як тиждень, так і весь місяць.

Вартість липневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 18:40 у п'ятницю склала $ 64,69 за барель, що на $2,18 (3,26%) нижче рівня попередньої сесії. За цей тиждень падіння ф'ючерсів перевищило 5%, в травні - 9%, свідчать дані Dow Jones.

Ф'ючерси на нафту WTI на липень на Нью-йоркській товарній біржі (NYMEX) подешевшали до цього часу на $ 1,54 (2,72%) - до $ 55,05 за барель. Тижневе падіння вартості контрактів становить близько 6%, місячне - 13%. Таким чином, цей місяць є найгіршим для WTI з листопада і найслабшим травнем з 2012 року.

Тиск на ринок чинили нові кроки США в сфері зовнішньої торгівлі, а також сигнали про готовність Китаю приймати подальші заходи у відповідь на дії Вашингтона. Ескалація напруженості в сфері світової торгівлі створює серйозні ризики для глобальної економіки і попиту на нафту, відзначають експерти.

Як повідомлялося, президент США Дональд Трамп в четвер оголосив, що з 10 червня Штати вводять п'ятивідсоткове мито для всіх товарів, що надходять в країну з Мексики. "Мито буде діяти до тих пір, поки потік незаконних мігрантів, що прибувають через Мексику в нашу країну, не зупиниться", - повідомив Трамп.

Він зазначив, що мито буде збільшуватися, поки проблема нелегальної імміграції не буде вирішена. Після того, як потік незаконних мігрантів припиниться, мито буде знято, уточнив президент США.

"Трамп, який оголосив про введення п'ятивідсоткового мита для мексиканського експорту, посилив і без того негативний настрій ринків", - відзначає старший аналітик по сировинному сектору Schneider Electric Роббі Фрейзер.

"Цей крок посилює побоювання, пов'язані з перспективами економічного підйому, але також і несе в собі особливі ризики для ринку нафти і нафтопродуктів, оскільки Мексика є ключовим партнером Штатів в сфері торгівлі енергоносіями", - цитує експерта MarketWatch.

У той час як прогнози попиту на нафту послаблюються, дані Міненерго США, опубліковані напередодні, вказали на збереження високих запасів нафти в країні. Запаси нафти в Штатах минулого тижня впали на 282 тисяч барелів, тоді як експерти, опитані S & P Global Platts, очікували більш істотного зниження запасів - на 1,4 млн барелів.

Крім того, за даними The Wall Street Journal, США можуть дозволити деяким країнам продовжувати деякий час імпорт іранської нафти, незважаючи на закінчення строку дії винятків з санкцій на початку травня.

Газета повідомила з посиланням на джерело в адміністрації США, що це рішення буде стосуватися країн, які раніше не вичерпали ліміт на імпорт іранської нафти, встановлений Штатами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА