15:32 17.05.2019

"Нова Пошта" у травні запустила інноваційний сортувальний термінал у Хмельницькому

2 хв читати

"Нова Пошта" 17 травня запустила Хмельницький інноваційний термінал (ХІТ) - ключовий об'єкт інфраструктури компанії на Західній Україні, повідомляється на сайті логіста.

У Хмельницькому сортуватимуть і відвантажуватимуть посилки для 71 населеного пункту по всій Україні. Це міжрегіональні напрямки (Київ, Одеса, Дніпро, Львів, Луцьк, Тернопіль, Чернівці), міські і в межах регіону (Старокостянтинів, Кам'янець-Подільський, Шепетівка, Красилів, Дунаївці, Деражня і всі відділення в м. Хмельницькому).

"На будівництво термінала загальною площею 7,7 тис. кв. м пішов менше року: закладення першого каменю відбулося у квітні-2018, а вже у березні 2019 року було здійснено перший тестовий запуск. Особливість інноваційних терміналів "Нова Пошта" у Хмельницькому та Києві полягає в тому, що їх оснащено кращим обладнанням від голландської компанії Vanderlande потужністю 8,5 тис. посилок за годину. Окрім цього, ХІТ оснащено конвеєрами та автоматичним сортувальним обладнанням виробництва української компанії "СМС", - йдеться в повідомленні.

У компанії наголошують, що на Хмельницькому терміналі посилки з сортувальної стрічки завантажуватимуться безпосередньо в автомобілі за допомогою спеціальних конвеєрів, що зробить сортування ще надійнішим.

"Нова Пошта" вклала в ХІТ майже EUR10 млн. Ми постійно інвестуємо в інновації, щоб забезпечити максимально якісну та швидку доставку посилок і вантажів кожному жителю України, адже кількість відправлень зростає щороку на 20-25%", - наведено в повідомленні слова директора "Нової Пошти" Олександра Бульби.

У планах компанії - відкрити ще шість інноваційних терміналів у найближчі п'ять років у різних містах країни.

Як повідомлялося, "Нова Пошта" поетапно переводить свої відділення на роботу з папером вторинної переробки замість пінопласту для заповнення порожнеч в упаковці.

У січні-березні 2019 року "Нова Пошта" доставила 47 млн посилок і вантажів - на 23% більше, ніж за аналогічний період 2018 року.

Як повідомлялося, "Нова Пошта" в 2018 році доставила 174 млн од. відправлень, що майже на 20% більше, ніж 2017 року. Водночас у 2019 році планує досягти 20%-го приросту кількості обслужених відправлень.

Заснована в 2001 році ГК "Нова Пошта" є лідером на ринку експрес-доставки в Україні. Мережа компанії нараховує майже з 3 тис. відділень у всій країні.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА