12:57 18.06.2019

ДП "Антонов" і МВС планують на осінь підписання контракту на виробництво 13 нових транспортних Ан-178 на замовлення ДСНС і Нацгвардії

2 хв читати
ДП "Антонов" і МВС планують на осінь підписання контракту на виробництво 13 нових транспортних Ан-178 на замовлення ДСНС і Нацгвардії

ДП "Антонов" (Київ), що входить до складу держконцерну "Укроборонпром", як очікується, вже до кінця року отримає тверде замовлення МВС на будівництво 13 нових транспортних Ан-178 вантажопідйомністю 18 тонн в інтересах ДСНС і Нацгвардії України.

Як повідомила прес-служба держконцерну у вівторок, згідно з озвученою в рамках 53-го міжнародного авіакосмічного салону Le Bourget-2019 (Франція) главою МВС Арсеном Аваковим попередньою домовленістю сторін, підписання контракту на будівництво 13 нових Ан-178 для структур МВС заплановане на осінь.

За словами президента ДП "Антонов" Олександра Донця, найближчим часом підприємство планує завершити проектування і сертифікацію нового Ан-178, який, як очікується, буде оснащений українським, американським і європейським обладнанням. Передання замовнику першого літака заплановане попередньо на 2021-2022 рік.

Як зазначив глава "Укроборонпрому" Павло Букін, виробництво літаків для внутрішнього замовника розглядається як ключова умова відновлення в Україні серійного виробництва авіатехніки.

"Перше, що цікавить міжнародних партнерів, готових інвестувати в українське авіабудування, - наявність цих літаків у національних експлуатантів, зокрема ЗСУ, МВС, ДСНС України. Дотримання цього правила є пропуском на міжнародний ринок", - уточнив він.

Букін нагадав, що авіабудування належить у всьому світі до інноваційних пріоритетів.

"Ми впевнені, що після успішної реалізації контракту з МВС позиції України на зовнішньому ринку стануть вагомішими", - наголосив глава "Укроборонпрому".

Новий Ан-178 створюється на заміну Ан-12, за оцінками фахівців, у деяких регіонах також може стати сучасною заміною французько-німецькому С-160. Літак має змінену форму фюзеляжу, рампу для навантаження і вивантаження габаритних вантажів і може перевозити до 18 тонн вантажу, зокрема великовантажні морські контейнери 1С.

У виробничій кооперації за програмою Ан-178 задіяно близько 200 компаній із 15 країн. Раніше інтерес до нового українського транспортника вже підтвердили ОАЕ, КНР і Азербайджан. За даними джерел агентства "Інтерфакс-Україна" в оборонному секторі, наразі ДП "Антонов" проводить переговори з європейськими країнами НАТО про спільний розвиток програми Ан-178.

ДП "Антонов" - провідний український розробник і виробник авіатехніки, визнаний світовий лідер у ніші транспортних літаків широкого призначення. За рішенням уряду з 2015 року ДП "Антонов" входить до держконцерну "Укроборонпром".

53-й міжнародний авіакосмічний салон Le Bourget, що відбувається в передмісті Парижа 17-23 червня, - один із провідних світових спеціалізованих майданчиків авіакосмічного сектора. За даними організаторів виставки, в роботі Le Bourget-2019 беруть участь 2500 компаній із 49 країн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Оприлюднено проєкт Національного плану з енергетики та клімату на період до 2030 р.

Модель оренди з правом викупу - оптимальна для вирішення питання доступності житла - мер Тростянця

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА