12:45 25.06.2019

Зеленський хоче змінити представника держави Демчишина в наглядовій раді "Нафтогазу" - ЗМІ

1 хв читати
Зеленський хоче змінити представника держави Демчишина в наглядовій раді "Нафтогазу" - ЗМІ

 Президент України Володимир Зеленський запропонував Кабінету Міністрів змінити представника держави в наглядовій раді НАК "Нафтогаз України" Володимира Демчишина.

Про це йдеться в листі президента до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, опублікованому виданням "Економічна правда".

Аргументацією звільнення Демчишина, який увійшов до НР як представник від Адміністрації п'ятого президента Петра Порошенка, зазначено необхідність "дати чіткий сигнал суспільству щодо оновлення компанії".

Водночас Зеленський із цим самим формулюванням не пропонує змінити інших представників держави в НР НАК - Сергія Попика, який є радником прем'єр-міністра Гройсмана, керівника служби віце-прем'єра Костянтина Мар’євича або незалежних членів ради.

Наразі до складу наглядової ради НАК входять Клер Споттісвуд, Бруно Лескуа, Амос Гохштайн, Людо Ван дер Гейден, Демчишин, Попик та Мар’євич.

"Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Холдинг є монополістом із транзиту та зберігання природного газу в підземних сховищах, а також із транспортування нафти трубопровідним транспортом територією країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА