13:17 09.07.2019

Фонд енергоефективності з партнерами протягом чотирьох років виділять $235 млн для 6 тис. ОСББ

2 хв читати
Фонд енергоефективності з партнерами протягом чотирьох років виділять $235 млн для 6 тис. ОСББ

Фонд енергоефективності уклав угоду з Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC), в рамках якої партнери протягом чотирьох років виділять $235 млн у вигляді грантів і кредитів для енергоефективної модернізації 6 тис. об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ).

"Угода - правова основа для повноцінного запуску фонду і старт фінансування програм енергоефективності в багатоквартирних житлових будинках, які створили ОСББ. Сьогоднішнє підписання є наступним важливим кроком до підвищення енергоефективності", - наводить прес-служба слова віце-прем'єр-міністра - міністра регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ України Геннадія Зубка.

Як повідомила прес-служба фонду, в програмі візьмуть участь 6 тис. ОСББ. Крім коштів фонду, програму фінансуватиме трастовий фонд у розмірі EUR100 млн, керований IFC, ЄС та урядом Німеччини.

"Співпраця з IFC та донорами дасть Україні можливість підвищити енергоефективність і скоротити викиди вуглекислого газу, паралельно допомагаючи країні виконати її міжнародні зобов'язання", - прокоментувала укладення угоди директор Фонду енергоефективності Юлія Головатюк-Унгуряну.

Наприкінці травня-2019 Геннадій Зубко повідомив, що Фонд енергоефективності разом із донорами наразі тестує всі процедури і процеси з 15 пілотними ОСББ: сім будинків ідуть на комплексну модернізацію, а вісім - на легку. Він розраховує, що до кінця поточного року за цими проектами вже буде результат.

При цьому, як вважає керівник житлово-комунальних програм Громадянської мережі "ОПОРА" Тетяна Бойко, Фонд енергоефективності може запрацювати на повну силу лише в 2020 році

Як повідомлялося, наприквітні-2018 ЄС, Німеччина і IFC уклали угоду про співфінансування Фонду енергоефективності, створення мультидонорского фонду. У червні Україна отримала перший транш у розмірі EUR50 млн, а в грудні ЄС надав другий транш у розмірі EUR54 млн.

У держбюджеті України на 2019 рік передбачено 1,6 млрд грн у статутний капітал Фонду енергоефективності.

На початку цього року спільно було затверджено грантову політику Фонду енергоефективності. Вона передбачає, що для перших 300 проектів рекомендований розмір гранту становитиме: для пакета А ("легкий") - 40%, для пакета Б ("комплексний") - 50%, а також додатково "плюс" 20% для ОСББ, в яких проживають більше ніж 50% субсидіантів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ціна на газ для українських домогосподарств залишиться незмінною ще на один рік - "Нафтогаз"

Україна не планує виставляти газотранспортні потужності на аукціон після завершення транзитного договору з РФ

"Метінвест" з 1 травня підвищить зарплату працівникам виробничих та ремонтних підприємств в Україні

Європейські компанії не зможуть надавати профпослуги своїм "дочкам" у РФ із червня

NovaPay сформувала мережу з 2,8 тис POS-терміналів по Україні

США в рамках тиску на РФ готують санкції проти деяких китайських банків - ЗМІ

"Укрнафта" збільшила запаси на 3 млн тонн нафти та 0,6 млрд куб. м газу

ВР розгляне питання звільнення семи членів Рахункової палати - Железняк

Розвиток ринку біометану допоможе аграріям диверсифікувати бізнес - Мінагрополітики

Moneyveo планує збільшити частку на ринку споживчого кредитування до 14,5-16,5% у 2024 р.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА