19:44 25.07.2019

Підрозділ самокерованих автомобілів GM відкладе запуск сервісу роботаксі

2 хв читати
Підрозділ самокерованих автомобілів GM відкладе запуск сервісу роботаксі

Підрозділ General Motors (GM), який займається розробкою самокерованих автомобілів, - Cruise - відкладе запуск сервісу роботизованих таксі, запланований на кінець цього року, повідомив генеральний директор Cruise Ден Амманн.

За його словами, компанія планує збільшити кількість своїх автономних тестових автомобілів на дорогах Сан-Франциско - "одних з найскладніших міських середовищ", але поки не збирається пропонувати поїздки звичайним пасажирам.

У листопаді 2017 року GM поставила собі за мету створити сервіс виклику повністю самокерованих таксі в низці великих міст США до 2019 року. Однак керівництво GM зазначало, що терміни його запуску залежатимуть від того, наскільки компанія зможе гарантувати безпеку поїздок.

"Щоб досягти технічних характеристик і безпеки, необхідних для розгортання повністю самокерованих автомобілів в Сан-Франциско, ми будемо значно збільшувати пробіг в рамках тестування та валідації в залишок року, внаслідок чого терміни запуску сервісу виходять за межі цього року", - написав Амманн у своєму блозі, не назвавши конкретної дати початку експлуатації роботаксі.

GM заплатила за Cruise приблизно $ 1 млрд на початку 2016 року, коли в стартапі, що базується в Сан-Франциско, працювало всього 40 співробітників. Наразі там працюють близько 1 500 осіб. Cruise залучив у вигляді зовнішнього фінансування понад $ 6 млрд, в результаті чого його ринкова вартість становить близько $ 19 млрд, повідомляла GM в травні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА