19:42 05.08.2019

Нафта падає на побоюваннях затяжної торгової війни між США і Китаєм, Brent нижче $ 61 за барель

2 хв читати
Нафта падає на побоюваннях затяжної торгової війни між США і Китаєм, Brent нижче $ 61 за барель

Нафта еталонних марок активно дешевшає в ході торгів у понеділок на ризиках, що торговий конфлікт між США і Китаєм не вдасться вирішити найближчим часом, і що це негативно позначиться на балансі попиту і пропозиції на світовому нафтовому ринку.

Жовтневі ф'ючерси на нафту марки Brent на лондонській біржі ICE Futures подешевшали на $ 1,1 (на 1,78%) - до $ 60,79 за барель.

Котирування ф'ючерсів на нафту WTI на вересень на Нью-йоркській товарній біржі (NYMEX) до зазначеного часу знижуються на $ 0,6 (на 1,08%) - до $ 55,06 за барель.

У минулі вихідні президент США Дональд Трамп заявив про можливе введення додаткових мит щодо імпортованих з Китаю товарів у разі, якщо сторонам не вдасться досягти прогресу на торгових переговорах.

Тим часом у понеділок ЦБ Китаю встановив довідковий курс юаня на рівні вище 6,9 юаня за $ 1 вперше з початку року, а на торгах в Гонконгу китайська валюта впала до більш 7 юанів за $ 1 вперше за 11 років. Економісти бачать в ослабленні юаня спробу ЦБ частково компенсувати негативні ефекти американських мит.

"Останні ризики говорять про те, що США так само як і Китай, окопуються в очікуванні довгострокового протистояння, і малоймовірно, що скорочення видобутку країнами ОПЕК зможе нівелювати ефект від погіршення торгових відносин, - говорить керуючий партнер VM Markets Стівен Інз. - Це буде тиснути на нафтові ціни цього тижня".

Разом з тим учасники ринку також стежать за ситуацією на Близькому Сході, і будь-які перебої постачань палива з регіону можуть підтримати нафтові котирування.

Як повідомлялося, 31 липня Іран затримав ще один танкер за контрабанду нафти. "Нафтовий танкер, перехоплений за контрабанду іранської нафти в інші країни, був іракським судном", - передає іранське агентство ІРНА.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА