15:03 08.08.2019

Україні потрібна нова довгострокова програма співпраці з МВФ в обсязі $5-10 млрд - НБУ

1 хв читати
Україні потрібна нова довгострокова програма співпраці з МВФ в обсязі $5-10 млрд - НБУ

Україні потрібна нова довгострокова програма співпраці з Міжнародним валютним фондом (МВФ) в обсязі $5-10 млрд, повідомила прес-служба НБУ з посиланням на інтерв'ю заступника голови Нацбанку Дмитра Сологуба.

За прогнозом центробанку, перший транш у розмірі майже $2 млрд у рамках нової програми МВФ може надійти в країну до кінця поточного року, приблизно такі самі обсяги фінансування МВФ можуть бути в 2020-2021 рр.

Як очікують в НБУ, зобов'язання, які Україна візьме на себе в рамках нової програми, навряд чи матимуть відчутні відмінності від умов попередніх угод. Міжнародні партнери очікують від України насамперед антикорупційної, судової та земельної реформи, а також продовження виваженої фіскальної політики і зниження частки простроченої заборгованості в кредитному портфелі банківської системи.

"Нова програма з МВФ – це передусім позитивний сигнал для інвесторів і міжнародних партнерів України, індикатор продовження реформ. Поточний рівень міжнародних резервів є достатнім для згладжування Національним банком коливань на валютному ринку і виконання зобов'язань уряду", - наголошується в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА