16:50 08.08.2019

"ДТЕК" вважає безпідставними претензії НАБУ до співробітників холдингу стосовно "Роттердама+"

1 хв читати
"ДТЕК" вважає безпідставними претензії НАБУ до співробітників холдингу стосовно "Роттердама+"

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) в четвер повідомило про підозру співробітникам компанії "ДТЕК", повідомили в прес-службі енергохолдингу.

"Порядок, щодо якого мають претензії слідчі органи, визначив прозорі правила роботи на оптовому ринку електричної енергії, які раніше були відсутні, а рішення щодо правил роботи державні органи ухвалювали суб'єктивно", - йдеться в заяві компанії.

Співробітники "ДТЕК" надали НАБУ необхідні документи, проте вважають, що причин для слідчих дій немає, а підозри безпідставні.

"Доцільність використання принципу імпортного паритету та відповідність методики ціноутворення на енергетичне вугілля в Україні практикам європейських держав була підтверджена численними міжнародними експертизами, результати яких мають бути враховані. Зокрема, експерти підтверджують коректність застосування принципу імпортного паритету, прив'язку цін на енергетичне вугілля в Україні до європейських індексів, коректність включення витрат на логістику тощо", - зазначили в "ДТЕК".

У компанії також заявили про відсутність надприбутків і у вугільному секторі, і в українській тепловій генерації, наголосивши, що використання принципу імпортного паритету при встановленні ціни на енергоносії є вимогою МВФ та інших кредиторів України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА