20:07 25.08.2019

У "Донецьксталі" сподіваються спільно з "Метінвестом" вивести шахти на новий безпечний і високотехнологічний рівень

3 хв читати
У "Донецьксталі" сподіваються спільно з "Метінвестом" вивести шахти на новий безпечний і високотехнологічний рівень

Керівництво ПрАТ "Донецьксталь", одним з основних акціонерів якого є група "Метінвест", розраховує вивести роботу на шахтах на новий безпечний і високотехнологічний рівень.

"За нашими плечима - багаторічний досвід, попереду - масштабні цілі. Переконаний, разом ми зможемо не просто зберегти престиж шахтарської праці, а й виведемо вугледобувну галузь нашого краю і всієї України на абсолютно новий безпечний і високотехнологічний рівень", - йдеться в привітанні генерального директора "Донецьксталі" Ільдара Салєєва працівників компанії з професійним святом - Днем шахтаря.

При цьому топ-менеджер підкреслив, що вуглевидобувна промисловість - одна із стратегічних галузей економіки української держави, з нею нерозривно пов'язана історія становлення Донбасу.

"Традиції шахтарської справи - непростої, котра вимагає чималої витримки і загартування - передаються тут від батьків до синів, об'єднуючи між собою покоління і формуючи династії гірників. Високі виробничі показники, трудові рекорди, модернізація наших підприємств, а разом з тим розвиток і життя міст - все це можливо завдяки вам, шахтарям. Завдяки вашій праці і колосальній самовіддачі розвиваються наші підприємства, реалізують найсміливіші і амбітні проекти", - констатував Салєєв.

Раніше Салєєв повідомляв, що "Донецьксталь" прийняли до найбільшої Європейської асоціації вугілля EURACOAL, компанія має намір в 2019 р інвестувати у виробництво $ 100 млн.

"Це означає, що європейські колеги високо оцінюють рівень розвитку нашої компанії і підприємств-партнерів, досвід і ті амбітні завдання, які перед нами стоять. Тільки в 2019 році ми інвестуємо в розвиток і модернізацію $ 100 млн. А протягом наступних п'яти років реалізуємо низку проектів, які дозволять збільшити видобуток удвічі. Це нові виклики і нові можливості для всього колективу нашої компанії", - написав тоді Салєєв.

Також повідомлялося, що Антимонопольний комітет України (АМКУ) в липні поточного року почав розгляд справ про концентрацію у вигляді придбання компанією Metinvest B.V. (Нідерланди), холдингової компанії групи "Метінвест", понад 50% у статутному капіталі ТОВ "Індастріал коал холдинг" LTD (ICH) і ТОВ "Шахта "Свято-Покровська №3" (Покровськ, Донецька обл.). До угоди входить також опосередковане придбання Metinvest контролю над ПАТ "Автопідприємство "Укрбуд" (Покровськ, Донецька обл.) і ПрАТ "Шахтобудмонтажне управління №1" (Курахове, Донецька обл.).

Група "Метінвест" у серпні 2018 офіційно оголосила про покупку приблизно за $ 190 млн до 24,99% акцій кількох українських активів, до складу яких входять підприємства з групи "Донецьксталь", що займаються видобутком, збагаченням і продажем вугілля.

Зі свого боку Fintest Trading Co Limited (Кіпр), холдингова компанія групи "Донецьксталь", продала 40,847688% ПрАТ "Шахтоуправління "Покровське" (Донецька обл., раніше – шахта "Червоноармійська-Західна №1"), а 57,2927% акцій цього підприємства були переведені з ПрАТ "Донецьксталь" - метзавод" на ICH.

У ICH, згідно держреєстру, по 24,99% належить Metinvest B.V. (Нідерланди), Altana Limited, Treimur Investments Limited (обидві - Британські Віргінські о-ви), Misandyco Holdings LTD (Кіпр). Ці три компанії станом на середину 2019 року також ще безпосередньо володіли по 9,989% "Ш / у" Покровське".

Ш / у "Покровське" - найбільший в Україні виробник коксівного вугілля. За 7 місяців цього року воно збільшило його видобуток на 10,6% - до 2,66 млн т.

"Метінвест" є вертикально інтегрованою гірничодобувною групою компаній, що управляє активами в кожній ланці виробничого ланцюжка від видобутку ЗРС і вугілля та виробництва коксу до випуску напівфабрикатів і кінцевої продукції зі сталі, трубопрокату і рулонів, а також виробництва іншої продукції з високою доданою вартістю. Група складається з видобувних і металургійних підприємств, що знаходяться в Україні, Європі та США і має мережу продажів з охопленням усіх ключових світових ринків.

Основними акціонерами "Метінвесту" є група СКМ (71,25%) і "Смарт-холдинг" (23,75%), які спільно керують компанією.

ПрАТ "Донецьксталь" - один з найбільших інвесторів у видобувній галузі України. Основні інвестиції компанії зосереджені в проектах з розвитку восьми підприємств-партнерів, серед яких шахтоуправління "Покровське" і збагачувальна фабрика "Свято-Варваринська".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА