16:02 28.08.2019

Мінінфраструктури Омеляна оприлюднило Transition book для наступників

2 хв читати
Мінінфраструктури Омеляна оприлюднило Transition book для наступників

 Міністерство інфраструктури України оприлюднило Transition book (план-проспект щодо роботи з галуззю) для нового міністра та його команди, в якому наголошує на необхідності ухвалення парламентом 38 транспортних законопроектів і дотримання цілей раніше затвердженої стратегії розвитку транспортної галузі України до 2030 року.

Згідно з текстом оприлюдненої на сайті Мінінфраструктури Transition book, у міністерстві вважають за необхідне підвищення ефективності та конкурентоспроможності транспортної галузі, вдосконалення правового механізму державно-приватного партнерства, посилення взаємодії між державним і приватним сектором, а також проведення реформ, зокрема реформи децентралізації.

У міністерстві також відзвітували про реєстрацію в парламенті 15 профільних законопроектів і підготовку ще 13 (перебувають на етапі публічного обговорення тощо).

У Мінінфраструктури також наголосили на необхідності розвитку мультимодальних і інтермодальних перевезень вантажів, які на сьогодні займають в Україні не більше ніж 0,5% транспортного ринку. За цим показником Україна відстає від держав-членів ЄС та інших розвинених держав світу в 20-30 разів.

Крім цього, у відомстві зазначили, що створення сприятливого інвестиційного клімату є першочерговим завданням державного управління і регулювання.

Крім того, на думку команди міністра інфраструктури Володимира Омеляна, Україні необхідно розширювати доступ до транспортних послуг і підвищити мобільність населення, що передбачає поліпшення сполучення між регіонами і в містах, зокрема для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

У Мінінфраструктури назвали такі пріоритети для транспортної галузі України: впровадження єдиного квитка для всіх видів транспорту в усій країні; розробка стратегії будівництва інтелектуальних доріг для руху безпілотного транспорту та генерування електроенергії; будівництво як мінімум двох заводів із виробництва електромобілів, а також потужностей і виробництва інших видів електротранспорту.

Крім цього, в міністерстві пріоритезували створення цифрової інфраструктури - єдиної електронної системи надання послуг із використанням штучного інтелекту, а також нагадали про можливість прокладення п'яти Hyperloop-трас територією України.

Як повідомлялося, в червні в міністерствах і урядовому Офісі координації європейської та євроатлантичної інтеграції України спільно з Офісом віце-прем'єр-міністра почали готувати для наступного складу уряду Transition book (перехідну книгу) - інструкцію щодо продовження політики.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Посівна-2024 випереджає на 8,3% минулорічну - посіяно 476,7 тис. га ярих

РФ останніми атаками вибила 10-12% наявної в березні потужності генерації е/е - директор ЦДЕ

Експорт українським морським коридором за 7 міс. сягнув 33,8 млн тонн - Кубраков

Українсько-польські переговори аграрних асоціацій - є розуміння щодо широкої низки продуктів, щодо зерна рішення немає

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА