20:23 05.09.2019

"Baker Tilly Україна" проведе аудит "Укроборонпрому"

2 хв читати
"Baker Tilly Україна" проведе аудит "Укроборонпрому"

ТОВ "Бейкер Тіллі Україна" з мережі міжнародної аудиторської компанії Baker Tilly, переможець в аукціоні з відбору аудитора консолідованої звітності державного концерну "Укроборонпром".

Згідно з даними в системі "Прозорро", де в четвер пройшов аукціон, спочатку Baker Tilly запропонувало за свої послуги 29,988 млн грн, тоді як його єдиний конкурент ТОВ "Ернст енд Янг аудиторські послуги" - 32,5 млн грн, що відповідало стартовій ціні, а підсумкова ціна склала 29,336 млн грн.

"Це стане першим консолідованим аудитом концерну за всю історію його існування", - йдеться в повідомленні "Укроборонпрому".

Держконцерн уточнив, що раніше міжнародні аудити проводилися тільки в окремих підприємствах - учасниках його Концерну. Зокрема, "Baker Tilly Україна" вже проводила незалежний фінансовий аудит держкомпанії з експорту та імпорту продукції і послуг військового та спеціального призначення "Укрспецекспорт", яка є найбільшим українським спецекспортером і входить до складу ДК "Укроборонпром".

В "Укроборонпромі" нагадали, що процес пошуку аудитора триває з 2017 року і був розблокований влітку 2019 го, коли президент Володимир Зеленський оновив склад наглядової ради концерну.

Гендиректор "Укроборонпрому" Айварас Абромавічус, який сприяв відбору аудитора ще будучи головою наглядової ради, зазначив, що закупівля таких послуг саботувалася попереднім керівництвом держконцерну і йому довелося особисто увійти до складу тендерного комітету, щоб зрушити все з мертвої точки і відновити довіру потенційних учасників.

"Моє бачення - аудитори повинні почати працювати в концерні до кінця поточного року. Зараз створюємо для них ці умови", - прокоментував результати аукціону Абромавічус.

Виручка " Baker Tilly Україна" в 2018 році зросла на 32,9% - до 143,09 млн грн, а чистий прибуток - в 4,1 рази, до 5,77 млн грн.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА