10:59 06.09.2019

"Укроборонпром" проводить службове розслідування ситуації зі зміною статуту компанії "Укрспецекспорт"

2 хв читати
"Укроборонпром" проводить службове розслідування ситуації зі зміною статуту компанії "Укрспецекспорт"

Новий генеральний директор державного концерну "Укроборонпром" Айварас Абромавичус доручив провести службове розслідування обставин зміни статуту державної компанії "Укрспецекспорт" попереднім гендиректором держконцерну Павлом Букіним.

"У нас була інформація про ці зміни ще до мого призначення. Як тільки ми отримали повноваження, одразу почали заходи з виправлення цих змін. Нині ситуація на підприємствах-спецекспортерах під повним контролем концерну. Я вже дав доручення провести службове розслідування щодо обставин підготовки та прийняття змін до статуту і відповідності дій посадових осіб концерну, які впровадили ці зміни, вимогам чинного законодавства", - наводить слова Абромавичуса прес-служба "Укроборонпрому" в п'ятницю.

Він зазначив, що стосовно цієї ситуації триває внутрішнє розслідування. "У разі встановлення протиправних чи незаконних дій, ми будемо звертатися в правоохоронні органи", - додав гендиректор.

У держконцерні нагадали, що 3 вересня журналісти проекту "Бігус.Інфо" оприлюднили інформацію про підписання колишнім гендиректором держконцерну Букіним наказу про зміну статуту держкомпанії "Укрспецекспорт". Згідно з оприлюдненою інформацією, зміни до статуту "Укрспецекспорту" суттєво обмежують повноваження концерну з управління підприємствами-спецекспортерами.

У повідомленні прес-служби зазначено, що Абромавичус також ініціював службове розслідування обставин появи в пресі документів, що стосуються зовнішньоекономічного контракту ДП ДГЗП "Спецтехноекспорт", які, ймовірно, можуть містити інформацію з обмеженим доступом та комерційну таємницю. Для цього в концерні створено спеціальну комісію з числа працівників департаменту безпеки, департаменту юридичної підтримки та правової експертизи.

"Інформація стосувалась одного з контрактів на постачання військової техніки, але сама суть контракту була спотворена і представлена у негативному світлі. Подібні інформаційні диверсії призводять до дискредитації концерну і його учасників, а це напряму впливає на репутацію наших спецекспортерів, які й так працюють в умовах шаленої конкуренції насамперед з компаніями країни-агресора", - зазначив гендиректор "Укроборонпрому".

Держкомпанія "Укрспецекспорт" входить до складу держконцерну "Укроборонпром".

30 серпня президент України Володимир Зеленський підписав указ про призначення Абромавичуса генеральним директором державного концерну "Укроборонпром", звільнивши іншим указом Букіна з цієї посади.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

На Бурштинській і Ладижинській ТЕС ДТЕК ударом РФ повністю або частково пошкоджено всі енергоблоки

Барселона з 1 квітня знову підвищує туристичний податок

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА